fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zašto se Šukera odrekao čak i Mamić?

Autor: Andrija Kačić Karlin

ZAGREB - Davor Šuker u ovome trenutku jest sve samo nije predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, iako još uvijek nosi taj prefiks. On je jednostavno postao višak, upravo onaj kako je one ispod sebe prije tretirao. Njegova je predsjednička dužnost postala protokolarna, čak i bezvrijedna, otkad su mu njegovi suradnici smanjili ovlasti. Dok je bio na putu. To i nije bilo teško, jer on je stalno na putu, prije ili kasnije to mu se moralo dogoditi.

Naravno, tajna cijela priče oko Šukerovog minoriziranja nalazi se kod stvarnog gazde hrvatskog nogometa, Zdravka Mamića. Ne bi se u takve eskapade upustili Vrbanović, Herak pa čak i Mišković da number one” nije odlučio rješiti se problematičnog i uvijek odsutnog i napose skupog Davora Šukera.

Činjenica jest da bi Šuker nakon ovakvog udara na njega morao podnijeti ostavku, no kako to učiniti a da ne ispadneš papak, pitanje je koje ga zacijelo muči.

Šuker je bio uvjerljivi dobitnik izbora u HNS-u, ali očito pod određenim uvjetima koje nije ispunio. Ponašanje predsjednika Saveza prema Hajduku koji, u pravu bio taj klub ili ne, nije zaslužio takav tretman kod njega bio je kamen spoticanja o kojeg se ogrebao i Šuker.

Kada je Kustić u Splitu izjavio da Hajduk nema ništa protiv HNS-a nego protiv određenih ljudi u HNS-u, a Mišković je pred televizijskim kamerama rekao da će stvarni utjecaj predsjednika HNS-a uskoro postati minoran – bilo je razvidno da će se Šuker uzrujati i iskočiti iz kože.

Tako je i bilo, no s galamom nije ništa postigao, samo je reakcija ostalih bila još žešća, a na to nije navikao. K tome, Kustić dolazi iz političkih struktura od kojih ovisi sve u Hrvatskoj, gdje ne bi i u HNS-u. Štogod u Svezu pričali da nemaju veze s politikom. Uostalom, cijeli IO HNS-a je iz HDZ-a.

Sad kad i Zdravko Mamić traži čišći zrak i Davor Šuker mu predstavlja opterećenje, te je time sudbina našeg najboljeg, ruku na srce, nogometaša u povijesti, zapečaćena – dolaze novi ljudi.

Zauzimanje suradnika da se Šukeru onemogući svako potpisivanje ugovora u vrijednosti iznad sto tisuća kuna dovoljno govori o Šukerovom dosadašnjem radu. I nepovjerenju kojeg je zaradio.

Sad je cijeli Savez praktički u potrazi za novim predsjednikom, jer je jasno da su Šukeru minute odbrojane. Čudo je što sam nakon svega nije podnio ostavku.

Damir Mišković je očito bio u pravu kada je govorio da je Savez pred promjenama i da više neće biti autokracije u njemu. Zapravo su sve maske pale, ustrojava se nova verzija HNS-a u kojem će se malo više pitati netko drugi, ne onaj koga se pitalo do sada…

Autor: Andrija Kačić Karlin
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});