fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Željini juniori preko Lokomotive do Play-offa Lige prvaka!

Autor: ScSport.ba

SARAJEVO - Juniori Željezničara ispisali su povijest. Nakon remija u prvoj utakmici (1:1) odigrali su susret bez pogodaka protiv Lokomotive na Grbavici i tako se plasirali u play-off Omladinske Lige prvaka.

Odmah na početku utakmice viđeno je veliko uzbuđenje. Lokomotiva je imala veliku šansu, ali Dujmović je obranio i spasio Željezničar. Nedugo nakon toga izblokiran je udarac Žerića na drugoj strani.

Plavi su bili veoma blizu gola u šestoj minuti. Umalo je postignut autogol, ali je Lokomotivu spasila stativa. Udarac Mujagića u devetoj minuti otišao je preko gola. Minutu poslije Rufati je šutirao, a Dujmović je skrenuo loptu u korner.

Udarac Šehića u 12. minuti obranio je Vasilj. Žerić je šutirao iz slobodnjaka preko gola u 21. minuti, a šest minuta poslije Šehić je iskosa s desne strane poslao loptu malo pored gola. Nakon toga i Zagrepčani su imali dobru šansu, no lopta je otišla preko gola.

Dobar udarac Dacića obranio je Vasilj u 42. minuti, a malo nakon toga izblokiran je Žerić, te su mreže ostale mirovati u prvom poluvremenu. Odmah na početku drugog dijela ogromna šansa za Lokomotivu, ali Dunić je katastrofalno šutirao nakon što je bio sam ispred Dujmovića.

Plavi su imali dobru priliku u 54. minuti, međutim Žerić je šutirao u Vasilja. U 69. minuti lopta je pogodila Šehića na putu do gola Lokomotive, tako da i dalje nije bilo promjene rezultata. Beširević je u 77. minuti šutirao glavom preko gola.

Domaći su bili blizu pogotka i u 85. minuti kada je Zilić sjajno šutirao iz slobodnjaka, ali je fantastično obranio Vasilj. Do kraja se nije dešavalo ništa značajno. Plavi su sačuvali svoj gol i tako prošli dalje.

SARAJEVO : Stadion: Grbavica (Sarajevo). Gledatelja: 5000. Sudac: Juri Frischer (Estonija). Žuti kartoni: Šabanadžović (Željezničar), Brezina, Krajinović (Lokomotiva).

ŽELJEZNIČAR: Dujmović, A. Šehić (od 73. minute Hasanović), Velić, Zilić, Beširević, Šabanadžović (od 90. minute Osmanović), Hajdarević, E. Šehić, Dacić, Žerić (od 66. minute Mujarić) i Mujagić.

LOKOMOTIVA: Vasilj, Hujber, Jedvaj, Mersinaj (od 86. minute Itrak), Mejčenić, Brezina, Rufati, Krajinović, Dunić (od 63. minute Skansi), Vinogradac (od 46. minute Dobrić) i Kastrati.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});