fbpx

Željo je na koljenima – Široki Brijeg na Grbavici slavio 3:0 i izborio finale Kupa BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Široki Brijeg i Sarajevo će igrati u finalu Kupa Bosne i Hercegovine. "Bordo" momčad je prošle srijede obavila svoj dio posla, a danas su to učinili i Širokobriježani velikom 3:0 pobjedom na Grbavici protiv Željezničara, pa su s ukupnih 4:0 izborili plasman u finale.

Iz širokobriješkog kuta gledanja bila je to utakmica za pamćenje, a gosti nisu mogli ni zamisliti bolji početak susreta od onoga što se zbilo već u 5. minuti kada je sjajni Dejan Čabraja majstorski pogodio suprotne rašlje vratara Kjosevskog. Zgoditku je prethodila pogreška domaćeg igrača Zakarića, odnosno izvrsna reakcija i asistencija Josipa Ćorluke.

Čabraja je u 12. minuti izveo udarac iz kuta i prizemnom loptom idealno pronašao Pandžu koji u punom naletu nogom pogađa po sredini gola s nekih 12 metara udaljenosti za velikih 2:0 čime su se već tada “raspali” snovi domaćina o finalu, te osvajanju dvostruke krune u tekućoj sezoni.

Minutu nakon toga neprecizan je Ivan Lendrić kod domaćih, baš kao i u 20. minuti nakon Stevanovićevog ubačaja. Gosti su nastavili s odličnom igrom, pa je u 28. minuti malo nedostajalo da domaći i po treći put ne kapituliraju, u kontri Širokog Brijega Čabraja je odlično poslužio Menala, a ovaj glavom pucao pored gola već savladanog Kjosevskog.

Petrović je potom iz igre izvadio Zakarića, a ubacio Nikolića. Igrala se 32. minuta kada se nakon pogreške vratara domaćih ukazala nova prilika za Menala, međutim Marković otklanja opasnost ispred gola Željezničara.

U 35. minuti je i domaćin izborio prvi udarac iz kuta, odmah zatim i drugi, no ništa konkretnog se nije dogodilo osim što su zbog nervoze žute kartone zaradili Bogičević s jedne, te Pandža s druge strane. Poslije prekršaja Ivana Krstanovića Željo je na isteku prvih 45 minuta dobio šansu iz penala smanjiti, ali je vratar Luka Bilobrk odličnom intervencijom zaustavio pokušaj Zebe.

Ništa se nije promijenilo ni u nastavku utakmice, jer su gosti nastavili dominirati, pa je tako novu veliku priliku u 52. minuti propustio Menalo, ali je zato već u 56. minuti za 3:0 pogodio Čabraja. Ovoga puta mu je Lončar gurnuo loptu, a ovaj sa lijeve strane gostujućeg napada zakucao loptu u mrežu domaćih za ogromnih 0:3!

Novi kazneni udarac za domaće u 73. minuti svira Grbić, međutim Bilobrk ovaj put zaustavlja i pokušaj Bekrića, koji je upravo umjesto Zebe ušao kojih 15 minuta ranije. Lendrić je u šansi četiri minute kasnije, ali gostujući vratar ni njemu ne dopušta da se upiše među strijelce.

SARAJEVO – Stadion Grbavica. Sudac: Zoran Grbić (Prijedor). Uzvratna utakmica poluzavršnice Kupa BiH: Željezničar – Široki Brijeg 0:3 (0:2). Strijelci: 0:1 Čabraja ‘5., ’56., Pandža ’12. minuta.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, S. Stevanović, D. Marković, Blagojević (61. Žerić), Bogičević, Kerla, Zakarić (od 28. Nikolić), M. Stevanović, Zeba (59. Bekrić), Musa, Lendrić. Šef stručnog stožera: Slavko Petrović.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić (od 72. Kožul), S. Marković, Bralić, Ćorluka, Lončar, Čabraja, Menalo (62. Wagner), Krstanović. Šef stručnog stožera: Goran Sablić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI