fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZLATKO DALIĆ: Moramo biti kvalitetniji i agresivniji nego protiv Portugala

Autor: Sportnet.hr

ELCHE - Hrvatski izbornik Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije uoči sraza sa Španjolskom, prve utakmice Vatrenih u novoosnovanoj Ligi nacija. On smatra kako će ključ biti borba na sredini terena.

“Čeka nas teška utakmica kod suparnika koji je pobjedom kod Engleske dobio dodatno samopouzdanje i sigurnost. Želimo li nešto napraviti, moramo biti bolji, kvalitetniji i agresivniji nego kod Portugala. Ključ je u sredini terena, tko tamo dobije više duela, dobit će i utakmicu.”

Kao i uvijek, Hrvatska će ići na pobjedu i ulazak u Ligu nacija na najbolji mogući način.

“Imamo sjajne rezultate u zadnjih godinu dana, a igramo protiv europskih i svjetskih prvaka. Liga nacija daje nam šansu nastaviti taj niz, i nismo došli izgubiti, nego ćemo pokušati pobijediti bez obzira na snagu suparnika i vrući teren. Pokušat ćemo srušiti i španjolsku tradiciju kvalifikacijske nepobjedivosti na domaćem terenu.”

Dalić očekuje kako će biti vrlo agresivno s obje strane, uz visok pritisak.

“Luis Enrique je već protiv Engleske nagovijestio da će Španjolska igrati visoki pritisak, to je njihov stil i to očekujemo. Krenut će tako i protiv nas, traže sva tri boda i moramo imati spreman odgovor. Rješenje je stajati blizu njihovim igračima, suprotstaviti im se jednakom agresijom, no Španjolska igra brzo i okomito te ulaze u prazan prostor.”

S obzirom na to da se Domagoj Vida ozlijedio protiv Portugala, a Dejana Lovrena i nema zbog zdravstvenih problema, Dalić je malo provjeriti neka od imena.

“Vida je imao neugodnu ozljedu, ali bude li ga boljelo – poznavajući njegov karakter – stisnut će zube i igrat će. Nemamo puno mogućnosti u sastavu, ali moramo tražiti pozitivan rezultat. Pokušat ćemo provjeriti neka nova imena, dat ćemo im šansu. Nema bolje situacije za traženje novih igrača od ove, tako ćemo biti načistu i znati na koga možemo računati”.

Dalić je i jedan od kandidata za trenera godine.

“Hvala igračima što su me doveli u takvu konkurenciju, da nije bilo svjetskog srebra u Rusiji ne bi bilo ni ove nominacije, iako su hrvatski treneri vrijedni i sposobni, no teško nam je dobiti šansu na velikoj sceni. Naravno, velika mi je čast biti u takvom društvu”, zaključio je hrvatski izbornik.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});