fbpx

Znate li koliko zarade Messi i Rakitić?

Autor: 24sata

Situacija u Barceloni nije idealna. Pobjeda 3-2 protiv Real Sociedada za vikend vratila je razloga za optimizam, ali daleko je sve od idealnog. Mnogo toga ne valja, od zategnutih odnosa Luisa Enriquea i igrača do loših rezultata. Loša atmosfera naplatila se u Torinu kada je Barca teško stradala od Juventusa 3-0. U srijedu će loviti zaostatak kao i protiv PSG-a samo što... Juventus i njegova obrana nisu PSG...

No, nikad se ne zna. Barca ima vjerojatno najbolji napadački trojac na svijetu, a kao takav mora biti dobro plaćen. Barcina svlačionica je, općenito, jedna od najskupljih na svijetu. Španjolski novinari objavili su koliko tko zarađuje na Camp Nou.

Jedini Hrvat u redovima Barcelone je Ivan Rakitić. Naš reprezentativac se nalazi u zlatnoj sredini najplaćenijih nogometaša. Raketa zarađuje ‘skromnih’ 80 tisuća eura tjedno što je 4,1 milijun godišnje. Toliko otprilike zarađuju i Sergi Roberto te Andre Gomes.

Manju plaću od Rakete imaju Jordi Masip (18 tisuća tjedno), Rafinha (44 tisuće), Samuel Umtiti (47 tisuća), Denis Suarez (47 tisuća), Lucas Digne (65 tisuća), Jasper Cillessen (65 tisuća), Aleix Vidal (70 tisuća) i Marc-Andre ter Stegen (70 tisuća).

Jeremy Mathieu, Jordi Alba i Paco Alcacer su na plaći od 106 tisuća eura tjedno dok trojac Messi-Suarez-Neymar tjedno dobije oko milijun eura. Lionel Messi zarađuje 430 tisuća eura tjedno što je 22,3 milijuna godišnje. Luis Suarez je na 283 tisuće tjedno (oko 15 milijuna godišnje) dok Neymar tjedno dobije 342 tisuće (oko 18 milijuna godišnje).

Stoperski dvojac Javier Mascherano i Gerard Pique dobiju 153 tisuće tjedno, Andres Iniesta zaradi 195, a Sergio Busquets 170 tisuća.

Autor: 24sata

ZADNJE VIJESTI