fbpx

Zrinjski i Igokea u zadnjem kolu za startnu jedinicu, Sparsi i Široki za Play-off

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nastavlja se iznimno uzbudljiva završnica domaćega košarkaškoga prvenstva. Odigrane su utakmice 9. kola Lige 6 za prvaka u kojima su domaćini ostvarili maksimalan učinak.

Igokea je još u petak slavila domaću pobjedu nad Sparsima, dok je Bosna u jučerašnjem derbiju nadigrala Zrinjski sa 80:71. Maksim Šturanović je s 20 poena predvodio pobjedničku momčad, Obrien je dodao 19, a Knežević 17 poena, dok su kod “Plemića” najbolji bili Marko Ramljak s 19 i Sven Smajlagić sa 18 poena.

Zrinjski i Igokea će u posljednjem kolu odlučivati o startnoj jedinici za Play-off, a do iste će doći momčad koja ostvari trijumf u spomenutom dvoboju.

Veliku stvar napravila je i momčad Širokoga ostvarivši domaću pobjedu 92:77 protiv Kaknja. Njima je trebala pobjeda sa više od 9 poena razlike kako u zadnjem kolu ne bi ovisili o drugima nego samo o sebi što znači da će im za plasman u Play-off protiv Sparsa u Sarajevu biti potrebna bilo kakva pobjeda, baš kao što i domaćinu u tom dvoboju odgovara bilo kakav trijumf da bi oni zadržali četvrtu poziciju.

Sjajnu utakmicu za Široki protiv Kaknja odigrao je Ivan Karačić s 22 poena i 14 skokova, T.J. Cromer je zabio 18, a Markus Lončar 17 uz 12 skokova. Kod Kaknja su prednjačili Milivoje Božović sa 17 i Adam Mirković sa 16 poena.

Rezultati 9. kola:
Bosna Royal – Zrinjski 80:71, Široki – Kakanj 92:77, Igokea – Spars 77:68.

Poredak:
Igokea 7-2, Zrinjski 6-3, Bosna Royal 5-4, Spars, Široki i Kakanj 3-6.

Parovi 10. kola:
Zrinjski – Igokea, Spars – Široki, Kakanj – Bosna Royal.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI