fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ENERGA 2016: Najveći broj stranih izlagača dolazi iz Republike Češke

Autor: S. Jokić

TUZLA - Specijalizirani sajam energetike “Energa 2016”, u regiji jedinstven biznis događaj koji kroz sajamsko-konferencijske sadržaje tretira oblasti energije, industrije i rudarstva, ove godine će se u terminu od 7. do 9. lipnja 2016. godine održati šesti put u sajamskom prostoru SKPC Mejdan u Tuzli.

Kako je istaknuto na press konferneciji koju je danas u Sarajevu organizirala Privredna/ Gospodarska komora FBIH, očekuje se da energetski privredni susreti prije svega ponovo rezultiraju velikim brojem sklopljenih poslova i isticanjem novih trendova koji su smjernica bh. kompanijama, zbog čega „Energa“ s pravom nosi epitet događaja koji je „više od sajma“.

“Privredna komora FBIH je uz ovaj sajam od samog početka i na to smo posebno ponosni, jer dajemo doprinos u kreiranju jednog događaja koji svako godine rezultira promocijom domaće privrede i uspostavljenjem čvrstih veza sa velikim brojem stranih izlagača. Posebno bih istakao kvalitetan konferencijski program, koji će javnosti dostupnim učiniti brojna pitanja i odgovore iz oblasti energetskog sektora, posebno velikih investicija koje se očekuju u ovoj oblasti u BiH” – istakao je Mirsad Jašarspahić, predsjednik P/G Komore FBiH i prvi čovjek Organizacijskog odbora sajma „Energa 2016“.

Zemlja partner ove godine je Republika Češka, pod čijim okriljemse na sajmu „Energa“ predstavlja 19 kompanija.

“Naša suradnja i epitet zemlje partnera je rezultat uspješne prezentacije naših firmi na prošlogodišnjem sajmu u Tuzli. To je dokaz da mnoge češke kompanije pridaju veliku važnost energetskom sektoru BiH, a njihova očekivanju su uspostavljenje veza sa lokalnim partnerima. Ove kompanije uglavnom predstavljaju područja rudarstva, inžinjeringa, saobraćaja, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i drugog” – istakao je Petr Kašička, Šef Trgovinskog i ekonomskog odjeljenja Ambasade Republike Češke u BiH.

Program „Energa“ kroz pojedinačne i kolektivne izložbe okupit će oko120 izlagača iz regije i 10 europskih zemalja.

“Mi smo napravili specijalizirani sajam koji svoju uspješnost ne mjeri brojem posjeta ili brojem izlagača, kakav je slučaj sa drugim vrstama sajmova. Trudimo se da na jednom mjestu u tri dana okupimo što veći broj relevantnih kompanija, institucija i pojedinaca, čiji susreti rezultiraju konkretnim poslovnim uspjesima. Podatak da se većina izlagača i posjetitelja iznova, iz godine u godinu, pojavljuje na ovom sajmu, govori da smo u svojim namjerama i uspjeli” – istakao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma.

U središnjem dijelu sajamskog prostra, tokom tri sajamska dana sajma će biti postavljen centralni konverencijski prostor, na kojem će biti obrađeno više panela vezanih za budućnost razvoja energetskog sektora BiH, te komercijalnih i inovacijskih prezentacija.

Program „Energa“ organizuje Tuzlanski sajam d.o.o. Tuzla, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine. Partneri su Vanjsko-trgovinska Komora Bosne i Hercegovine i Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Autor: S. Jokić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});