fbpx

Facebook će ubacivati oglase usred videa

Autor: Bug.hr

Facebook se sve više okreće video sadržaju, od onoga u "Live" obliku preko običnih video zapisa postavljenih na tu društvenu mrežu. Pravi konkurent YouTubeu, pak, ne može postati dok ne bude dovoljno privlačan autorima novih video sadržaja – a to može postati jedino tako da ih počne (bolje) plaćati.

Za to je nužno uz video sadržaj prodavati oglase, a kako bi se vidljivost oglasa vezanih uz video sadržaje maksimizirala odlučili su se na odvažan korak. Kako doznaju upućeni insajderi, a prenosi Re/Code, Facebook će uskoro krenuti s plasiranjem oglasa unutar samih video zapisa, slično kako to sada radi s video prijenosima uživo (Facebook Live).

Nakon što korisnik pogleda 20-ak sekundi videa, pojavit će mu se reklama – i to ne u obliku zasebnog prozora s tekstom ili slikom, nego vjerojatno u obliku kratkog video isječka. Ovakve reklame ubacivat će se samo u video zapise koji traju najmanje 90 sekundi, a trajanje će im biti ograničeno na 15 sekundi.

Prihod od oglasa plasiranih na ovaj način Facebook će dijeliti s autorima videa na isti način kako to radi YouTube, tj. davat će im 55% zarade dok će 45% zadržavati za sebe.

Autor: Bug.hr

ZADNJE VIJESTI