fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Novi Sony džepni projektor za poboljšani audio-vizualni doživljaj

Autor: Dnevno.ba

Kompanija Sony priopćila je da prenosivi projektor MP-CD1 stižeu Europu na proljeće. Uređaj koji staje u šaku može da prikazuje sadržaj dijagonale od 120 incha sa udaljenosti od oko 3,5 metra. Ovaj raznovrstan projektor, težine samo 280 grama, odmah pretvara bilo koju površinu u široki ekran i radi gotovo nečujno, što ga čini savršenim za poslovne prezentacije na terenu, video igre, događaje na otvorenom ili filmske večeri.

Živahan ekran projektora koristi DLP® IntelliBright™ tehnologiju, koja posjeduje napredne algoritme za obradu slika kako bi se povećala osvijetljenost bez povećavanja potrošnje baterije.

Jedinstveni dizajn projektora omogućava mu da smanji toplotu i zadrži visoku osvijetljenost, a za džepno izdanje uređaj je dobio priznanje iF 2018 Design Award. Osvijetljenost od 105 ANSI lumena i ugrađena baterija kapaciteta 5.000 mili amper sati, korisnicima omogućava da prikazuje jasne i svijetle slike u trajanju do dva sata. Vrijeme korištenja može da se produži jednostavnim punjenjem preko standardnog USB-C porta, čak i dok je uređaj u upotrebi, te nema potrebeda nosite AC adapter, koji se ionako lako zaboravlja. Ako se koristi na otvorenom, projektor MP-CD1 lako se može dopuniti preko prenosivog punjača.

Sa super brzim pokretanjem od 5 sekundi i mnoštvom jednostavnih opcija povezivanja preko HDMI veze, sadržaj se može preuzeti iz različitih izvora, uključujući PC ili čak PlayStation i da se podijeli sa svima koji su u prostoriji za samo nekoliko sekundi. Ovo eliminira bilo kakvo narušavanje kontinuiteta poslovnog sastanka, a opcioni HDMI uređaj (dongle) omogućava bežično povezivanje sa raznim uređajima,poput pametnih telefona i tableta za gledanje sadržaja, zahvaljujući istovremenom napajanju sa USB porta na (dongle) čak i tokom projekcije.

Auto keystone korekcija uređaja osigurava prikaz na cijelom ekranu bez izobličenja,čak i kad se projektuje iz kuta, dok dinamički režim slike povećava optimalnu osvijetljenost i zasićenost slika i video zapisa. Standardna utičnica za stativ se nalazi na donjoj strani uređaja što olakšava projekcije na bilo kojoj površini – čak i na plafonu.

Projektor MP-CD1 će biti dostupan od tavnja 2018. godine, pocijeni od oko 500 eura.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});