fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Google Family Link – servis koji bi mogao pametne telefone učiniti sigurnima i za djecu

Autor: ZIMO

Kad je pravi trenutak da dijete dobije pametni telefon ovisi o cijelom nizu čimbenika. Prije svega o roditeljima i samom djetetu. No, veliku ulogu igra i operativni sustav instaliran na pametni telefon i njegova sigurnost.

Upravo kako bi pametne telefona (a i svoje usluge) učinio sigurnijim i za djecu, Google je u ožujku predstavio Family Link – servis koji dopušta i mlađima od 12 godina korištenje Googleovih usluga.

Do sad je Family Link bio u testnoj fazi i dostupan samo ograničenom broju odabranih korisnika, no od ovog tjedna dostupan je svim korisnicima u SAD-u.

Family Link omogućava roditeljima da ograniče svojoj djeci korištenje pametnih telefona. Tako mogu odrediti koliko će sati njihova djeca moći koristiti pametni telefon, koje aplikacije se mogu instalirati te kad će telefon postati nedostupan. Roditeljima je ujedno i omogućeno da lociraju pametni telefon (a s njim i dijete), zaključaju ga ako je izgubljen odnosno resetiraju lozinku ako ju dijete zaboravi, a mogu i vidjeti koju aplikaciju njihovo dijete koristi najviše tijekom dana.

U Googleu se nadaju kako će Family Link pomoći roditeljima da postave određena digitalna pravila svojoj djeci, bez zadiranja u njihovu privatnost.

Za sad je Family Link dostupan samo u SAD-u, no iz Googlea ističu kako planiraju širenje usluge i na druge zemlje u svijetu.

Autor: ZIMO
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});