fbpx

Google testira novu opciju za YouTube

Autor: Zimo

Google priprema novu opciju za verziju YouTube na računalima koja će sigurno razveseliti sve korisnike najpopularnijeg video servisa na svijetu. Riječ je opciji slika u slici, odnosno nakon što se pokrene videozapis i klikne na neki drugi sadržaj na ovoj stranici poput početne stranice, nekog kanala ili pretraživanja, prvotni video neće, kao sada, nestati, već će on nastaviti s reprodukcijom, ali u manjem prozoru smještenom s desne donje strane ekrana.

Sličnu opciju ima i Facebook – kada pokrenete neki video možete nastaviti surfati ovom društvenom mrežom, a videozapis prebacit će se u gornji lijevi kutu tako da u isto vrijeme možete gledati video i čitati objave stranica, grupa i prijatelja.

Trenutno ako na računalima želimo imati otvoren video s YouTubea i pretraživati ovaj video servis u isto vrijeme moramo otvoriti poseban prozor, dok je opcija reprodukcije videa i mogućnosti pretraživanja dostupna na mobilnim aplikacijama YouTubea.

Dodatni ekran s videom imat će standardne kontrole poput Playa, pauze, ponavljanja reprodukcije videa ili prebacivanja na sljedeći video, a dok ova opcija postane službeno dostupna Google bi mogao testirati još neke dodatne opcije. Zanimljivo, trenutno nije dostupna mogućnost isključivanja ovakvog načina prikaza videa tako da će korisnici, barem za vrijeme testne faze, ovaj prozor gasiti samo klikom na X u gornjem desnom dijelu prozora.

Ovu informaciju objavili su na stranici 9to5 Google te napominju kako Google opciju slike u slici trenutno testira na malom broju korisnika, a nije poznato kada će predstaviti konačnu verziju.

No, kako upozoravaju na ovoj stranici, postoji mogućnost kako će Google ovu opciju predstaviti samo za korisnike njihovog pretplatničkog servisa YouTube Red, a ne i za veliku većinu ostalih korisnika koji sadržaj gledaju besplatno.

Autor: Zimo

ZADNJE VIJESTI