fbpx

INTERA TP i Geen Haas Foundation besplatno educirali srednjoškolce u CNC tehnologijama

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Krajem srpnja 2017., INTERA Tehnološki Park je okončao ciklus obuke za učenike završnih razreda strukovnih škola iz Mostara i Stoca tijekom koje su učenici naučili rukovati CNC strojevima za obradu metala. Jedanaest učenika je imalo priliku steći praktične vještine kroz ovaj program obuke i time si otvoriti vrata za zaposlenje u jednom od najtraženijih zanimanja u industriji.

Potporu za ovu obuku je osigurao najveći američki proizvođač CNC strojeva HAAS Automation putem svoje zaklade „Gene Haas Foundation“, a predstavnik europskog ogranka te kompanije, gosp. Simon Vanmaekelbergh, istaknuo je pri dodjeli potpore kako je HTEC centar (Haas Technical Education Center) INTERA Tehnološkog Parka, u konkurenciji od preko 100 europskih centara, jedan od najboljih ovog tipa koje je imao priliku posjetiti.

Jedan od polaznika obuke za CNC operatera, Mislav Goluža iz Stoca, je rekao: „U INTERA Tehnološkom Parku sam se prvi put susreo sa CNC strojem, a tijekom obuke najviše sam uživao radeći na CNC glodalici. “ Dodao je kako će stečena znanja iskoristiti na najbolji mogući način obzirom da je spreman odmah početi raditi kao CNC operater.

Almin Karavdić iz Mostara, također polaznik obuke, izjavio je: „Oduševljen sam ovom pruženom prilikom koja mi je omogućila da unaprijedim svoje teoretsko znanje iz srednje škole, te da samostalno isprogramiram i napravim predmet na CNC stroju.“ On smatra da će mu to biti od presudnog značaja tijekom traženja zaposlenja.

INTERA Tehnološki Park pruža podršku mladima kroz razne vidove edukacija. Na ovaj način, mladima se unapređuju praktične vještine i stvara se produktivniji i proaktivniji kadar. Upravo s tom misijom, INTERA Tehnološki Park će i u budućnosti raditi na ovakvim ili sličnim projektima praktičnog radnog osposobljavanja i osamostaljivanja što većeg broja mladih ljudi.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI