fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kako možete izabrati svoj ‘glavni’ profil na Googleu?

Autor: Tportal.hr

Ako spadate među ljude koji koriste više adresa za Gmail odjednom, sigurno ste naišli na problem s izborom 'glavnog' profila. Rješenje je, vjerovali ili ne, prilično jednostavno

Višestruke Gmail prijave na različitim uređajima prije su bile čisti kaos, no sada je procedura izbora glavne jednostavnija nego ikad. Ova značajka omogućit će vam da gledate sadržaj drugih profila dok ste logirani na onaj glavni. Jedina caka – ne možete koristiti više različitih profila za korištenje web aplikacija poput Google Drivea.

Google automatski pamti prvi profil s kojim ste se prijavili. Nasreću, izbornik u gore desnom dijelu ekrana predložit će vam glavni profil kada koristite višestruke prijave.

Evo što sam Google kaže o tome: ‘U brojnim slučajevima vaš glavni profil bit će onaj s kojim ste se prvo prijavili. Na mobilnim uređajima osnovni profil ovisi o operativnom sustavu i aplikacijama koje koristite.’

Kako izabrati glavni profil na Gmailu?

– Prijavite se na bilo kojoj stranici za prijavu na Google (Gmail, Drive…)

– Odlogirajte se iz svih vaših Google profila. Izaberite profilnu sliku na gornje desnom dijelu ekrana i nakon toga kliknite na Sign out.

– Odsurfajte do Gmail.com i ulogirajte se na profil koji želite da bude glavni. Zapamtite, prvi profil na kojeg ste se prijavili uvijek će biti onaj primarni.

– Nakon što ste se prijavili na glavni profil, možete se prijaviti na druge te se po potrebi među njima prebacivati.

– Kliknite na svoju profilnu sliku te na izborniku kliknite na Add account. Prijavite se na profil koji želite koristiti.

– Ovo je dosta važna značajka za sve korisnike koji različite profile koriste za privatni i poslovni život. Memoriranje ‘pravog’ profila spasit će vas od hrpe nepotrebnog posla.

Autor: Tportal.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});