fbpx

Kako u pet minuta jednostavno ubrzati vaš Android mobitel?

Autor: ictbusiness.info

Pametni telefoni nemaju neograničen vijek trajanja i ovisno o kvaliteti će početi s vremenom pokazivati znakove „starenja“. No, ako ipak ne želite kupovati nešto novo i vjerujete da možete izvući još „života“ iz vašeg uređaja, u pravu ste. Tako nešto može se postići vrlo jednostavno, za samo pet minuta.

Samo morate pratiti ovih pet jednostavnih koraka, ali i imati na umu da se sve ovo odnosi isključivo na mobilne uređaje s Android operativnim sustavom. Pa krenimo…

1. Počistite predmemoriju (eng., cache)

Za to vam treba oko 30 sekundi. Samo otiđite u Settings, potom na Cached Data i na kraju pritisnite OK kad izaberete Delete Data.

2. Onemogućite Bloatware

Za to vam treba oko 60 sekundi. Idite u Settings, potom kliknite na Applications i nakon toga na Applications Manager. Pronađite “All” i kliknite na to, a tamo jednostavno pogledajte aplikacije koje ne želite koristiti, otvorite ih i kliknite “Disable” ili “Uninstall”.

3. Povećajte memory limit na Chromeu

Za ovo će vam trebati također oko 60 sekundi. Otvorite Chrome, zatim ukucajte chrome://flags i pronađite “Maximum tiles for interest area”, izaberite 512, nakon toga “default” i onda Relaunch Now.

4. Onemogućite animacije

I za ovo vam treba oko 60 sekundi. Idite u Settings, zatim u About phone i kliknite prstom sedam puta Build number. Nakon toga ćete dobiti poruku “Developer mode has been turned on”. Kad to učinite idite na Developer options, pa u Window animation scale i namjestite Animation na off. No morate izabrati i Transition animation scale, kao i Animation duration scale te ih također postaviti na off.

5. Onemogućite animacije za Lock Screen

Za ovo treba također oko 30 sekundi. Idite u Settings, zatim Lock screen, odmah potom izaberite Unlock effect i izaberite None.

Ako ste jako dobri u snalaženju na vašem uređaju, trebat će vam za sve ovo tri i pol minute. Možda i manje ako ste baš majstor.

Autor: ictbusiness.info

ZADNJE VIJESTI