fbpx

Kinezi svjetski lideri u proizvodnji smartphone-a

Autor: Bug.hr

Kinesko ministarstvo industrije i informacijskih tehnologija (MIIT) objavilo je statističke podatke vezane za kineske proizvođače elektroničkih uređaja u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine.

Prema objavljenim podacima, kineski proizvođači su u spomenutom razdoblju proizveli 1,100.82 milijuna mobilnih uređaja, što je rast od 4% na godišnjoj razini. Unutar te količine mobilnih uređaja bilo je 820,75 milijuna pametnih telefona, što je pak rast od 3,4% na godišnjoj razini.

Kineski proizvođači su od početka godine to srpnja također proizveli i 95,34 milijuna prijenosnika, 46,37 milijuna tablet uređaja i 25,06 milijuna desktop računala. Riječ je o rastu broja proizvedenih prijenosnika od 11%, padu broja proizvedenih tablet uređaja od 0,2% i rastu broja proizvedenih desktop računala od 8,2%.

MIIT također navodi i podatak kako su u istom razdoblju kineski proizvođači proizveli 81,55 milijuna LCD televizora, što je pad od 8,3% na godišnjoj razini. Od navedenog broja bilo je 54,32 milijuna pametnih televizora, što je pad od 2,4% na godišnjoj razini.

Autor: Bug.hr

ZADNJE VIJESTI