fbpx

MICROSOFT IMAGINE CUP: Sarajevski studenti osvojili prvo mjesto!

Autor: Slobodna Bosna

Studenti iz Bosne i Hercegovine osvojili su prvo mjesto na prestižnom regionalnom Microsoftovom natjecanju, izvještava Radiosarajevo.ba.

Ekrem Nurović i Haris Botić, stipendisti Fondacije Izvor nade i njihove timske kolege Amer Zavlan i Ejub Hadžić razvili su Knowlead, online platformu za razmjenu znanja.

Kao pobjednici ovog natjecanja imat će priliku pokazati svoj projekt u svjetskom finalu Microsoft Imagine Cup 2017 natjecanja koje se održava krajem srpnja u Seattleu.

Također, moći će ostvariti nove poslovne kontakte s ključnim osobama u IT industriji te se boriti za osvajanje glavne nagrade od 100.000 američkih dolara.

Microsoft Imagine Cup je projekt koji ove godine okuplja pet najboljih ekipa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Imagine Cup je globalno natjecanje koje potiče nove generacije studenata da se udruže i koriste svoju kreativnost, strast i znanje za stvaranje aplikacija koje oblikuju različite segmente ljudskog života.

Autor: Slobodna Bosna

ZADNJE VIJESTI