fbpx

Ministar Jusko s komesarkom Gabriel razgovarao o ukidanju rominga za BiH

Autor: Dnevno.ba

SKOPLJE - Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko prisustvovao je Prvom digitalnom samitu zemalja zapadnog Balkana koji se održava u Skoplju na temu „Integracija šest zapadnobalkanskih zemalja na paneuropsko digitalno tržište“.

U okviru Samita, ministar Jusko je održao sastanak s europskom komesarkom za digitalno društvo i ekonomiju Mariyaom Gabriel s kojom je razgovarao o napretku BiH na izradi Okvirne strategije razvoja širokopojasnog pristupa u BiH.

 

Ministar Jusko informirao je komesarku Gabriel da je izrada ove strategije u završnoj fazi, odnosno da se trenutno radi na Nacrtu odluke o raspisivanju javnog poziva za dodjelu LTE licence za spektre 800, 900, 1800, 2100 i 2600 MHz.

 

„Bosna i Hercegovina je zainteresirana za projekte i inicijative koje komesarka Gabriel predstavlja i radi na Balkanu, kao što su Wifi4all iCodeWeek inicijativa. Naša želja je da sudjelujemo u ovim projektima koji bi poboljšali digitalnu integraciju Bosne i Hercegovine u regiji i EU“, istakao je ministar Jusko.

 

U razgovoru s komesarkom Gabriel ministar Jusko je naglasio zainteresiranost BiH da cijene rominga za bh. građane prema EU budu ukinute, isto kao što je to u zemljama EU, dodajući da u tom procesu treba prvo imati jasne analize kao i financijske i tehničke pretpostavke o posljedicama po telekom operatere u BiH.

 

Komesarka Gabriel je naglasila da BiH ima potpunu podršku njenog ureda, pozdravljajući inicijativu ministra Juska za još jačom suradnjom.

 

Samit se održava u organizaciji makedonske vlade i Vijeća za regionalnu suradnju, a u suradnji s ostalim vladama zemalja zapadnog Balkana, Europskom komisijom i njemačkim Federalnim ministarstvom ekonomskih poslova i energetike, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI