Nokia se vratila na tržište pametnih telefona

Autor: Ictbusiness.info

Nokia se ponovno vratila na tržište pametnih telefona i to zahvaljujući finskoj kompaniji HMD Global koja ima prava na taj brand. Uređaj se zove Nokia 6, koristi Android operativni sustav, trenutno se nalazi u srednjem cjenovnom rangu i samo na kineskom tržištu, ali uz plan širenja ukoliko financijski rezultati budu zadovoljavajući.

Ovaj mobilni uređaj ima posljednju Nougat 7.0 verziju Androida, zaslon mu je FHD od 5,5 inča, ima 4GB radne memorije, 64GB prostora, kameru od 16 megapiksela straga i osam megapiksela sprijeda. Procesor je osmojezgreni Qualcomm Snapdragon 430, a baterija ima 3000 mAh.

Skoro pa je potpuno metalna, ali i poprilično slična kao Samsung Galaxy S7. No, natjecat će se na tržištu s jednim drugim modelom te južnokorejske kompanije. S Galaxy A modelima, koji su također srednjeg ranga, ali kvalitetom i specifikacijama vrlo moćni.

Ipak, cijena Nokia 6 pametnog telefona barem će po tom pitanju pomesti sve zapadne konkurente jer 250 američkih dolara (1699 kineskih juana) bitno je niže no što oni nude svoje uređaje.

I dok će kod nekih ovo izazvati nostalgiju pa ih samim time ponukati na kupnju, treba znati da je ovo samo brand, bez ikakve druge ostavštine, što se vidi po samom dizajnu mobilnog uređaja, ali i po činjenici da koristi Android operativni sustav i da je jedna potpuno druga kompanija kupila prava na ime “Nokia”. Uz to, ekskluzivno se zasad pojavljuje na kineskom tržištu jer je u plasiranju na njega pomogao moćni JD.com.

Trebala je biti predstavljena tek na Mobile World Congressu 27. veljače, ali očito HMD i JD.com žele ostvariti što bolje rezultate tijekom kineske Nove godine, kad je tradicionalno potrošnja diljem Kine na najvišim razinama. Uostalom, to će biti najbolji pokazatelj koliko točno u Kini Nokia vrijedi i ima li smisla nastavljati s ovom pričom…

Autor: Ictbusiness.info

ZADNJE VIJESTI