fbpx

Nove opcije uskoro stižu na Instagram

Autor: Zimo.hr

Ovo nije prvi put kako se mogućnost telefoniranja i video chata spominju na Instagramu, no sada su dokazi o ovim opcijama pronađeni u skrivenim kodovima i ikonama Instagrama i Directa

Od kada je Facebook preuzeo Instagram, broj korisnika ove mreže raste velikom brzinom te bi uskoro mogao doseći čak milijardu. Tijekom godina ova je mreža konstantno uvodila nove opcije, a jedna od najpopularnijih čini se opcija Stories koju su kopirali od najvećeg konkurenta – Snapchata.

Jedna od rijetkih (preostalih) prednosti Snapchata u odnosu na Instagram jest mogućnost obavljanja audio i video poziva, no uskoro bi i ta prednost mogla nestati jer sve je više dokaza kako će Zuckerbergova mreža uskoro predstaviti opciju telefoniranja i video chata. Ova bi opcija, osim u samom Instagramu, trebala biti dostupna i unutar posebne aplikacije za komunikaciju Direct.

Ovo nije prvi put kako se mogućnost telefoniranja i video chata spominju na Instagramu, no sada su dokazi o ovim opcijama pronađeni u skrivenim kodovima i ikonama Instagrama i Directa što bi trebalo značiti, napominju na Tech Cruncheu, kako već uskoro možemo očekivati službenu najavu ovih mogućnosti. Novinari su kontaktirali službu za odnose s javnošću Instagrama, no iz ove su kompanije odbili komentirati navedene informacije.

Ovime Instagram postaje još veća prijetnja Snapchatu, što bi moglo značiti probleme za Snap, smatraju na Tech Crunchu. Ovo je samo dodatna sol na ranu Snapu, odnosno Snapchatu jer im je Instagram uzeo veliki broj korisnika nakon predstavljanja (kopiranja) opcije Stories te danas puno više ljudi objavljuje priče na Instagramu u odnosu na Snapchat, a s novim mogućnostima komunikacije mogao bi se nastaviti odljev korisnika Snapchata.

Podsjetimo, iako je ova mreža iznimno popularna među mlađim korisnicima, oni su iznimno nezadovoljni nakon nedavnog predstavljanja novog dizajna, zbog čega je dio njih najavio odlazak s ove mreže, a i općenito nakon izlaska na burzu situacija s kompanijom nije najbolja.

Što se Instagrama tiče, audio i video pozivi povećat će vrijeme koje korisnici provode u ovoj aplikaciji jer, ako žele telefonirati ili obaviti video poziv, više neće morati zatvarati Instagram i pokrenuti Viber, WhatsApp, Snapchat ili npr. Faebookovu aplikaciju Messenger, već će to moći napraviti bez napuštanja aplikacije.

Autor: Zimo.hr

ZADNJE VIJESTI