fbpx

Od 1. siječnja ukidanje različitih zona unutar nacionalnog telefonskog prometa

Autor: Fena

SARAJEVO - Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) danas je na redovnoj sjednici, između ostalog, razmatralo izvještaj Agencije o provedenoj javnoj raspravi o nacrtu Pravila o dozvolama za distribuciju audiovizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija.

S obzirom na značaj pristiglih komentara, a u namjeri da se ovo važno pitanje regulira na najbolji način, uvažavajući stavove svih zainteresiranih, Vijeće je odlučilo da se održi novi krug javne rasprave u trajanju od 20 dana.

Pored toga, u daljem provođenju mjera koje imaju za cilj smanjenje cijena u govornoj telefoniji, a u cilju zaštite interesa krajnjih korisnika i jačanja konkurencije, Vijeće je usvojilo Pravilo o izmjeni i dopunama Pravila 67/2012 o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u BiH. Izmjena koja se odnosi na ukidanje više različitih zona unutar nacionalnog saobraćaja će doprinijeti ravnopravnom tretmanu svih krajnjih korisnika.

Ovo Pravilo će početi sa primjenom od 1. siječnja 2017. godine.

Vijeće je odlučilo da u skladu sa Zakonom o Javnom radiotelevizijskom servisu BiH otpočne proceduru u vezi s imenovanjem članova Upravnog odbora BHRT-a, kojima ističe mandat 10. prosinca ove godine.

Također, Vijeće je u okviru svoje nadležnosti, kao drugostepeni organ, razmatralo žalbe protiv rješenja koje je Agencija donijela u prvom stupnju, priopćeno je iz RAK-a.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI