fbpx

Počinje prva „Global Crowdfunding Academy u BiH“!

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Crowdfunding ili grupno financiranje, postaje sve važniji način za financiranje inovativnih ideja i projekata u svijetu, zahvaljujući kojem je tijekom posljednjih pet godina prikupljeno više od 36 milijardi dolara. Vođeni idejom da crowdfunding zaživi kao mogućnost financiranja inovativnih projekata i u Bosni i Hercegovini, UNDP zajedno sa Terra Hub Croatia i AltFinLab organiziraju prvu „Global Crowdfunding Academy u BiH“.

UNDP ovim putem poziva sve inovativne i kreativne timove da podnesu prijavu za učešće u „Global Crowdfunding Academy u BiH“.

Odabranih 12- 15 timova sa najboljim projektnim idejama će tijekom trajanja programa dobiti besplatnu mentorsku pomoć i podršku od crowdfunding stručnjaka i mentora, koji su radili i sudjelovali na nekim od najuspješnijih crowdfunding kampanja u Hrvatskoj i regiji, kako bi razvili svoje projekte i pripremili se za vođenje vlastitih crowdfunding kampanja. Crowdfunding eksperti iz Global Crowdfunding Academy do sada su educirali preko 60 timova iz Hrvatske i regije od kojih je 20 timova uspješno završilo crowdfunding kampanje i sakupilo preko 500,000 dolara.

Što očekuje polaznike Global Crowdfunding Academy u BiH?

Global Crowdfunding Academy u BiH će obuhvatiti četiri tematska edukativna modula:

Modul 1: Generalni aspekti crowdfunding koncepta, Business Model Canvas, TAMP diagnosis (prvi dan edukacije);

Modul 2: Strategije za implementaciju crowdfunding kampanje, izgradnja temelja kampanje, vizuelna komunikacija (drugi dan edukacije);

Modul 3: Komunikacijski plan, angažman zajednice, socijalne mreže i mediji, priprema kampanje (treći dan edukacije);

Modul 4: Tehnički aspekti crowdfunding kampanje, timski rad, preporuke i savjeti za za uspješnu implementaciju kampanje (četvrti dan edukacije).

Nakon završetka edukativnih modula, odabrani timovi će imati osiguranu mentorsku podršku kako bi uspješno pripremili kampanje za implementaciju, kao i osiguranu podršku tijekom njihove implementacije.

Kada?

Očekivani period implementacije edukativnih modula je period studeni-prosinac 2017. godine, dok će implementacija odabranih crowdfunding kampanja biti realizirana u prvoj polovini 2018. godine. Mjesto održavanja edukativnih modula će biti određeno naknadno.

Kakve projekte očekujemo?

Projektne ideje se mogu odnositi na sljedeće oblasti:

energetska efikasnost i zaštita okoliša,
socijalno preduzetništvo,
inovacije / inovativni startup-ovi,
IT i hardverska rješenja,
produkt dizajn i sl.

Napomena: Aplikanti nisu ograničeni isključivo gore navedenim oblastima za prijavu projektnih ideja.

Kako se prijaviti?

Inovativni i kreativni timovi mogu podnijeti prijave za učešće OVDJE najkasnije do 01. studenog 2017. godine do 17:00 sati. Dodatne informacije u vezi prijave je moguće dobiti putem e-maila: [email protected].

Svi zainteresirani podnosioci prijava mogu dobiti dodatne informacije tijekom informativnih sesija koje će biti održane po sljedećem rasporedu:

Banja Luka: 23.10.2017. godine u terminu od 12:00-14:00 sati. Mjesto održavanja: Inovacioni centar Banja Luka (ICBL). Adresa: Dr. Mladena Stojanovića 4, 78000 Banja Luka.

Tuzla: 24.10.2017. godine u terminu od 12:00-14:00 sati. Mjesto održavanja: BIT Centar. Adresa: Trg slobode 16, 75000 Tuzla.

Mostar: 24.10.2017. godine u terminu od 12:00-14:00 sati. Mjesto održavanja: Intera Tehnološki Park. Adresa: Bišće polje bb, 88000 Mostar.

Više informacija o dosadašnjim uspješnim primjerima crowdfunding kampanja iz regije je dostupno na:

http://altfinlab.org/blog/crowdfunding-academy-ukraine-2017

http://altfinlab.org/blog/brlog-a-cooperative-brewery-on-the-croatian-coast http://altfinlab.org/blog/global-crowdfunding-academy
http://altfinlab.org/blog/buba-bar-extra-chromosome-for-extra-coffee
http://altfinlab.org/blog/guzgef-solar-school
http://altfinlab.org/blog/stemi-a-robot-you-can-make-on-your-own-at-home

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI