fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Prihodi od pametnih audio uređaja premašit će 10 milijardi dolara do 2022.

Autor: Ictbusiness.info

Prema najnovijoj studiji tvrtke Juniper Research prihodi od prodaje pametnih audio uređaja značajno će rasti u sljedećih pet godina. Oni će se, prema tim izračunima, do 2022. učetverostručiti.

Među pametne audio uređaje ubrajaju se asistenti pogonjeni umjetnom inteligencijom, kao što je primjerice Amazonov Echo. Ta vrsta gadgeta sve je popularnija i ove bi godine taj segment tržišta trebao generirati 2,5 milijarde dolara. Prema Juniperovoj studiji, 2022. godišnji prihodi od prodaje pametnih zvučnika i ostalih audio uređaja slične namjene narast će na deset milijardi.

Kao glavni izazivači Amazonu, koji sa svojim Echo uređajima pogonjenim Alexa AI sustavom suvereno vlada tržištem, navode se Google, harman/Kardon, Sonos, Sony i Onkyo. Istraživanje je pokazalo i različite pristupe izradi uređaja. Tako IT tvrtke u prvi plan stavljaju napredne mogućnosti, dok one specijalizirane za audio ponajviše brinu o kvaliteti isporučenog zvuka. Jedini koji se ne uklapa u tu priču je Appleov HomePod koji se istaknuo kao pametni audio uređaj, a ne platforma za njihovog AI asistenta Siri.

Različiti pristupi izradi uređaja rezultirat će time da će oni u cjenovnom razredu iznad 200 dolara generirati više od 40 posto prihoda, dok će u isporukama zauzeti tek oko 16 posto. Studija je pokazala da tehnološke kompanije još uvijek imaju priliku zauzeti bolju poziciju prije nego uređaji za reprodukciju audio materijala budu masovno dolazili s pametnim mogućnostima. Trenutačno je najprodavaniji uređaj Amazonov Echo Dot, ali se očekuje usporavanje rasta njegove prodaje u sljedećih pet godina u kojima će brojne tvrtke opremiti svoje audio uređaje naprednim mogućnostima.

Autor: Ictbusiness.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});