fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Svi potrošači unutar EU moći na Internetu kupovati pod istim uvjetima

Autor: Bug.hr

Neopravdano geoblokiranje, odnosno podizanje digitalnih "ograda" oko određeni internetskih sadržaja uskoro će u Europi postati prošlost. Sinoć je, naime, postignut dogovor između predstavnika Europskog parlamenta, Europske komisije i Europskog vijeća o ukidanju ove prakse.

Ukidanje geoblokiranja znači da će građani Europske unije u budućnosti moći kupovati robe i usluge na Internetu bilo gdje unutar EU po istim pravilima. Jedinstveno digitalno tržište EU ovime će se dodatno proširiti na dobrobit kako kupaca tako i poslovnih subjekata koji žele iskoristiti europsko online tržište, stoji u priopćenju Europske komisije.

“Online trgovina bit će lišena neopravdane diskriminacije građana. Prema novim pravilima, Europljani će moći odabrati s koje stranice žele kupovati, bez da ih se pritom blokira ili preusmjerava. Ovo će do sljedećeg Božića postati stvarnost”, izjavio je Andrus Ansip, povjerenik EK za Jedinstveno digitalno tržište.

“Sljedeći nam je zadatak smanjiti cijene prekogranične dostave paketa, koje još uvijek obeshrabruje potrošače da proizvode prodaju i kupuju u drugim dijelovima EU”, napomenula je Elżbieta Bieńkowska, zadužena za tržište, industriju te poduzetništvo u EK.

Autor: Bug.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});