fbpx

U Vodicama održana Konferencija vezana za digitalno emitiranje “MBT 2018-16”

Autor: Dnevno.ba

VODICE - Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić, po pozivu organizatora, sudjelovao je na godišnjoj, 16. po redu, Konferenciji regionalnih radiodifuznih organizacija i proizvođača opreme za digitalno emitiranje „MBT 2018-16“, koja se ove godine održava u Vodicama u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Odašiljača i veza.

Osnovne teme koje Konferencija obrađuje su budućnost zemaljskog digitalnog emitiranja, digitalizacija radija i pripreme za drugu digitalnu dividendu i njeno korištenje u budućnosti.

Pored digitalizacije TV zemaljskog emitiranja, za Bosnu i Hercegovinu je osobitu važnost predstavljala i tema digitalizacije radija, što je aktivnost koja u nadolazećem razdoblju očekivano slijedi i u BiH. MBT konferencija iz godine u godinu bilježi sve veću posjećenost, radi čega predstavlja značajnu prigodu za uspostavu poslovnih kontakata i razmjenu stavova i iskustava u vezi s razvojem i najnovijim dostignućima tehnologije odašiljanja digitalnog zemaljskog emitiranja, što je osobito važno za BiH kao zemlju u procesu prelaska s analognog na digitalno zemaljsko emitiranje.

Na marginama Konferencije, zamjenik ministra Dalipagić je obavio nekoliko bilateralnih sastanaka. S Jurom Šarićem, pomoćnikom ministra u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, koji je u svojstvu osobnog izaslanika ministra Olega Butkovića otvorio Konferenciju, razgovarao je o aktualnim otvorenim pitanjima iz nadležnosti dvaju ministarstava. Posebna tema razgovora je bio Sporazum o delegiranju odgovornosti za pružanje usluga u zračnom prometu, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI