fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Uskoro u prodaji najjeftiniji mobitel na svijetu, a košta samo 7 KM!

Autor: Dnevno.ba

NEW DELHI - Nakon brojnih istraga, optužbi i općenito sumnji u izvedivost, Freedom 251, najjeftiniji smartphone na svijetu navodno će ipak ugledati svjetlo dana. Što više, u odnosu na model najavljen u veljači, bit će još boljih karakteristika, a koštat će i dalje punih četiri dolara (oko 7 KM).

Pokrenuta istraga

O uređaju Freedom 251 već je ranije bilo dosta riječi, i činilo se kako je riječ o nečem neostvarivom. Kako se tek nagađalo da je riječ o kakvih (opakim) subvencijama, indijsko ministarstvo telekomunikacija je čak najavilo i istragu. Optužili su kompaniju koja stoji iza projekta (Ringing Bells) za prevaru – jer im se činilo nemogućim da uređaj koji u dijelovima košta 40-tak dolara oni prodaju za deset puta manju cijenu, prenosi tportal.

Otkrilo se i kako je Freedom 251 zapravo ilegalno ‘kopirani’ uređaj kineskog Adcom Ikon 4, koji se također prodaje po desetak puta višoj cijeni. Naposljetku i ikonice ovog Android uređaja su doslovno klonirane s Appleove mobilne platforme iOS.

Poslovanje s gubitkom

– Potpuno smo posvećeni suradnji s bilo kakvim istragama, za bilo kakav razlog i bilo kakvu sumnju. I dalje držim kako ćemo potrošačima kroz niz različitih uređaja pružiti najbolje moguće proizvode za nisku cijenu, što uključuje i Freedom 251 – izjavio je Mohit Goel, glavni direktor Ringing Bellsa.

70 milijuna registracija za najjeftiniji uređaj na svijetu već je tu, a stvari su navodno spremne za prve isporuke. Goel je objasnio kako na svakom uređaju posluju s gubitkom, ali se nadaju kako će ‘ruralnim i siromašnim područjima osigurati vezu s digitalnim svijetom’.

Tehničke karakteristike ovog najjeftinijeg Android uređaja na svijetu su se još i poboljšale u odnosu na veljaču. Zadnja kamerica sad je 8-megapikselna, prednja je od 3,2MP. Tu je i veća baterija, od 1.800mAh, a ostatak karakteristika ostaje isti.

Tu je 4-inčni zaslon, čip s četiri procesorske jezgre na radnom taktu od 1,3GHz, 1GB radne memorije i 8GB spremišnog prostora.

Do kraja mjeseca planiraju isporučiti 2,5 milijuna narudžbi, a nakon toga bi na mjesečnoj bazi isporučivali po 200 tisuća jedinica.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});