fbpx

Za gledanje video priloga o ISIS-u zatvorska kazna i do 15 godina

Autor: Dnevno.ba

LONDON - Ljudi koji često budu gledali terorističke sadržaje na svojim kompjuterima mogli bi se suočiti sa kaznom zatvora od 15 godina, navela je britanska ministrica unutranjih poslova Amber Rudd.

Kako kaže, u Britaniji će uskoro doći do promijene zakona kada su u pitanju aktivnosti stanovnika na internetu. Zbog porasta terorizma, svatko tko bude gledao sadržaj koji uključuje propagandne aktivnosti ISIS-a i to bude ponavljao suočit će se za velikom zatvorskom kaznom.

“Oni koji budu gledali kako se pravi bomba, posijećivali sajtove terorističkih organizacija suočiti će se sa zakonom. Trenutno postoji rupa u zakonu oko materijala koji se gleda i onog koji se preuzima. Izmjene u zakonu će omogućiti policiji da bude u korak sa ponašanjem na internetu i da radi na prevenciji terorizma“, rekla je, a prenosi portal Novaenergija.net.

Ona je istaknula da bi akademici, novinari i pripadnici još nekoliko zanimanja imali opravdanje ukoliko bi se njihovo ime našlo na listi posjetilaca sumnjivih portala, kao i da će biti oprošteno i onima koji slučajno preko reklama dođu na ovakve portale.

Maksimalna kazna zatvora sa kojom bi se ljubitelji ovakvog sadržaja mogli suočiti biti će 15 godina zatvora.

U posljednjih 12 mjeseci, objavljeno je 67 tisuća zapisa iz Velike Britanije koji promoviraju ISIS. Vladi će pomoći i internet kompanije koje aktivno rade na suzbijanju ovakvog sadržaja.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI