fbpx

Zelena linija smrti i novi iPhone

Autor: Tportal.hr

Na Appleovim forumima, Redditu i drugim internetskim servisima pojavile su se pritužbe na funkcioniranje novog Appleovog top modela

Korisnik internetskog servisa Reddit Darus 214 prvi je prijavio kako se zaslon novog (pre)skupog Appleovog top model pametnog telefona smrzne kad ga se koristi pri niskim temperaturama.

Problem je bilo ne samo listanje web stranica već i prepoznavanje prsta općenito. Kako je to glavni način kako komunicirati s iPhoneom X, jasno je zašto su korisnici ljuti.

U Appleu su potvrdili kako problem doista postoji te kako će uskoro ponuditi nadogradnju softvera koja bi ga trebala riješiti, piše BGR. Naglasili su kako zaslon obično ponovno proradi nakon nekoliko trenutaka, što onima koji su izdvojili tisuću i više američkih dolara za Appleov smartfon to vjerojatno neće biti naročito utješno.

Nije baš ni posve jasno kako će softverska zakrpa riješiti problem koji je, čini se, hardverske prirode. No, pričekajmo pa ćemo vidjeti.

Ne voli ni vrućinu, niti hladnoće

Iz Applea su također stigle i smjernice za korištenje uređaja s operativnim sustavom iOS u uvjetima niskih i visokih temperatura. Preporučuju da ih držite i koristite na temperaturama između 0 i 35 Celzijusovih stupnjeva.

Koristite li ih u vrlo hladnim vremenskim uvjetima moguće je kako ćete privremeno skratiti životni vijek baterije, a uređaj bi se mogao isključiti, upozoravaju iz Applea.

Tajanstvena zelena linija

Uz probleme s niskim temperaturama, manji broj iPhonea X također živcira svoje vlasnike prikazom tanke zelene linije koja se proteže uz rub zaslona.

Na Appleovim forumima, Redditu i drugim servisima manji broj korisnika potužio se na ‘zelenu liniju smrti’ koja se pojavljuje uz lijevi ili desni rub zaslona bez obzira na to što se prikazuje u tom trenutku. Čini se kako ne narušava bitno funkcionalnost, ali vjerujemo kako ide na živce.

Ponovno pokretanje mobitela i druga uobičajena rješenja ne pomažu, pa je moguće kako je riječ o hardverskom problemu. Kako je to prvi Appleov OLED zaslon, nije isključeno ni kako je riječ o problemima vezanim uz implementaciju dosad nekorištenih tehnologija.

Autor: Tportal.hr

ZADNJE VIJESTI