fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Saznalo se koje će dar princ Harry i američka glumica Meghan Markle dobiti od kraljice

Autor: Lepotaizdravlje.hr

Ako se nečega britanska kraljevska obitelj pridržava, onda su to protokoli i tradicija. Svaki od članova ove obitelji, na dan svog vjenčanja, od kraljice dobiva i počasne titule, a tako će biti i 19. svibnja kada će sudbonosno ‘da’ izreći princ Harry i američka glumica Meghan Markle.

Kada 19. svibnja ove godine princ Harry i Meghan Markle izmijene bračne zavjete, po kraljevskoj tradiciji, kraljica Elizabeta II. odat će im počast s novim titulama.

Isto se dogodilo i u travnju 2011. godine, kada su se vjenčali princ William i Kate Middleton. Tada ih je kraljica ‘darivala’ titulama po kojima ih i danas zovu – vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea. Stoga se nagađa da bi njegov mlađi brat i američka glumica mogli postati vojvoda i vojvotkinja od Sussexa.

No, ovo nisu jedine počasti koje će novopečeni supružnici dobiti. Naime, uobičajeno je da kraljica podijeli i odvojene škotske titule. Tako su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea ujedno i grof i grofica od Strathearna, dok je princ Charles poznat i kao vojvoda od Rothesayja.

Ako je vjerovati nekim nagađanjima, Harry i Meghan postat će grof i grofica od Rossa. No, ni to nije sigurno budući da je jedinu titulu grofa od Rossa držao Charles I., koji je pogubljen 1649. godine, stoga se ona ne smatra sretnom. Bilo kako bilo, škotske titule službeno će biti proglašene dan nakon vjenčanja, zbog čega će obožavatelji kraljevske obitelji još neko vrijeme ostati u neznanju.

Autor: Lepotaizdravlje.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});