fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

7DNEVNO: Kako Kinezi i Srbi kradu Hrvatsku državu

Autor: Dražen Krajcar / 7Dnevno

ZAGREB - Kolovoz je 2010. godine, u Zagrebačkoj ulici 194 u hrvatskoj metropoli na 23.000 m2 otvara se veliki kineski centar, na govornici se izmjenjuju gradonačelnik Milan Bandić i tadašnji kineski veleposlanik u republici Hrvatskoj Shen Zhifeij. Bandić citira Mao Ce Tunga, a kineski veleposlanik slavi veliku investiciju “velike i prijateljske Kine”. Istodobno veliki kineski investitor Horizont Azije d.o.o. najavljuje i nove projekte, otvaraju se radna mjesta, očekiva se čudo.

Horizont Azije d.o.o. čine sedam kineskih poduzetnika koji se udružuju u zajedničku firmu.

No čudo je kratkotrajno i ne traje dugo a novca nema, naši vrli investitori, a navesti ćemo ih imenima, Mengchang Wei, Songbiao Ji, Yishou Lu,Guollang Lin, Limin Yin, Wei Jin, Xuexie Dong, Qianzheng Shan nadmudruju hrvatsku državu.

Naime, nakon malo manje od godinu dana rada centra sa 8.000.000 kuna zbog dugova za komunalije i poreze preko noći zatvaraju trgovački centar te poslovanje svojih prodavaonica prebacuju u drugi kineski trgovački centar na zagrebačkom Žitnjaku. Novi centar zove se Kunlun i smješten je u Slavonskoj aveniji 50.

Isti “biznismeni” svoje poslovanje, svoje dugove i sve svoje neriješene poslovne probleme na Zagrebačkoj cesti 149 prebacuju na srpskog državljanina Savu Baraća iz Apatina iz Srbije. 23. ožujka 2012. veliki kineski investitor Horizont Azije d.o.o. postaje Barać promet d.o.o., mijenja se i poslovna adresa u Dankovečku 15 u zagrebačkoj Dubravi. Gore navedeni investitori prestaju biti vlasnici, a prestaju biti i odgovorne osobe, sada je vlasnik Sava Barać iz Srbije, on je i odgovorna osoba.

I kao prava odgovorna osoba on od preuzimanja firme ne čini ništa, ne predaje izvještaje tako da je zadnji predani izvještaj predan 2012. godine još dok je to bila firma Horizont Azije d.o.o.

Naravno nad firmom se u travnju 2016. otvara stečajni postupak koji se vrlo brzo zatvara i Horizont azije d.o.o. više ne postoji. Kako je gradonačelnik na otvorenju centra izjavio “neka cvate tisuću cvjetova” oni i cvatu ovakvim investitorima koji su nastavili sa svojim poduzetničkim aktivnostima u Kunlun centru,neki od njih prodaju “talijansku” kinesku modnu odjeću da bi bili konkurentni našoj domaćoj tekstilnoj industriji kojoj ne cvate tisuću cvjetova te nastavljaju sa srpsko-kineskim poslom.

Kada se firma Dong Wenqian d.o.o. dovoljno zadužila sa PDV carinskim davanjima (još nismo ušli u EU) za radnike firma se prodaje Radmili Arambašić iz Novih Kozaraca u Srbiji, mijenja ime u Arambašić promet d.o.o., mijenja naravno poslovnu adresu, i čeka likvidaciju i brisanje. Tada vlasnik osniva novu firmu ovaj put to je Dijamant Dong d.o.o. i opet su se nakupili brda neplaćenog poreza, a skladišta su fiktivno puna robe koja je odavno prodana na crno i opet Hrvatska je ta kojoj ne cvate niti jedan cvijet. Ovaj put firmu preuzima Mate Brozović iz Kamenice ,promijenjena je poslovna adresa i čeka se likvidacija i stečaj.

Naši poduzetnici sada imaju novi vrt ,gdje će im se rascvjetati tisuću cvjetova i zove se Flame dong d.o.o.

Ovo je samo mali osvrt na proces kojim Kinezi potkradaju našu domovinu,otvaraju poduzeća koja gomilaju dugove te ih onda fiktivno prodaju Srbima u Srbiji koji za naknadu preuzmu odgovornost.Pošto su nedostupni hrvatskoj državi na kraju za dugove niko ne odgovara.

U Hrvatskoj trenutno postoji preko 500 kineskih poduzetnika od kojih većina je ponavljala ovaj obrazac i više puta.

Svi ovi podatci mogu se provjeriti na adresi: https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:1:35028566179098

(nastavlja se…)

Autor: Dražen Krajcar / 7Dnevno
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});