fbpx

Aćimović podnio ostavku na mjesto veleposlanika BiH u Belgiji

Autor: Večernji list

Veleposlanik BiH u Kraljevini Belgiji Draško Aćimović podnio je ostavku na ovu funkciju, potvrđeno je Feni u Veleposlanstvu BiH u Briselu.

Iz Veleposlanstva su još jedino rekli da će veleposlanik Aćimović dati izjavu o ovome u petak.

Načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje potvrdio je Feni da je Ministarstvo dobilo veleposlanikov zahtjev za razrješenje i uputilo ga Predsjedništvu BiH koje je nadležno za imenovanja šefova diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Neslužbeno, o zahtjevu veleposlanika Aćimovića Predsjedništvo BiH bi se moglo očitovati na današnjoj sjednici. U međuvremenu se u medijima pojavilo i pismo veleposlanika Aćimovića upućeno Predsjedništvu BiH. – Kao odgovoran čovjek koji je uvijek nastojao stajati iza svojih riječi i djela odlučio sam da se povučem sa pozicije veleposlanika BiH u Kraljevini Belgiji i aktivnije uključim u politički život u Bosni i Hercegovini. Želja mi je da se stvaranjem preduvjeta za dijalog i kompromis pokrenu pozitivni procesi i poboljša ekonomska situacija – naveo je, između ostalog, Aćimović u svom pismu.

Autor: Večernji list

ZADNJE VIJESTI