fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

AKO SE ASIM SPALI: Umjesto jeseni imat ćemo bošnjačko proljeće!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Spalio se Asim ili ne, mnogi građani očekuju da će se umjesto jeseni desiti bošnjačko proljeće, iako se njegovi motivi spaljivanja dijametralno razlikuju od heroja Palaha i Bouazizija!

Kako piše Dnevni Avaz, koji se poziva na kuloare, Asim Sarajlić je sjedeći u društvu sa Aljošom Čamparom, federalnim ministrom policije, Salmirom Kaplanom, federalnim zastupnikom, te državnim poslanicima Damirom Bećirovićem i Lazarom Prodanovićem, komentirajući rezultate predstojećih izbora iskazao svoj veliki opotimizam kada je njegova stranka u pitanju.

 

Očito drugi nisu bili njegovog mišljenja pa se Sarajlić u afektu zakleo: “Ako SDA bude imala manje od 250.000 glasova, ja ću se spaliti!“

 

Spaljivanje kao čin ispoljavanja političkih stavova datira nakon što se praški student Jan Palah spalio zbog prosvjeda kada su Rusi upali u Čehoslovačku. Tada se desilo tzv. Praško proljeće koje je obilježeno masovnim otporom građana ruskoj okupaciji, podsjeća The Bosnia Times.

 

Zbog spaljivanja tuniskog studenta Mohameda Bouazizija desilo se tzv. Arapsko proljeće itd.

 

Pošto sigurno SDA neće osvojiti kvotu glasova u koju se Sarajlić kune, za očekivati je da će se spaliti.

 

Spalio se Asim ili ne, mnogi građani očekuju da će se umjesto jeseni desiti bošnjačko proljeće, iako se njegovi motivi spaljivanja dijametralno razlikuju od heroja Palaha i Bouazizija!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});