fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ALEKSANDAR VULIN: Želimo mirnu i stabilnu BiH

Autor: Patria

SARAJEVO- Delegacija Ministarstva obrane Republike Srbije, koju predvodi ministar obrane Aleksandar Vulin, boravi u službenoj posjeti Ministarstvu obrane BiH. Vulina je dočekala ministrica obrane Marina Pendeš, a upriličen je svečani doček.

Ministrica Pendeš nakon sastanka delegacija dvije zemlje je rekla da je plan aktivnosti između dvije zemlje skoro u potpunosti ispunjen.

– Plan aktivnosti i svega što smo planirali je skoro u potpunosti ispunjen, s tim da smo dali dodatne ideje na boljoj suradnji i razmjeni časnika. Zahvalni smo ministru Vulinu koji je za vrijeme požara dao svoje resurse na raspolaganje – kazala je Pendeš.

Zajednički zaključak je da su mir i stabilnost zajednički ciljevi obje zemlje.

– Zajednički smo se usuglasili da je mir i stabilnost nešto što je zajedničko za obje zemlje. Zajednički sudjelujemo u Medical Task Forces, a usuglasili smo da u okviru javnih nabavki možemo razgovarati o boljoj suradnji kako bismo iskoristili resurse u Srbiji i BiH. Ocjenjujem da je ova posjeta jako bitna, da je posjeta prijateljske zemlje i da je bitna za cijelu regiju – istakla je Pendeš.

Ministar Vulin se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i kazao da je i u cilju Srbije “mirna i stabilna BiH”.

– Želim da se zahvalim na srdačnoj dobrodošlici i Srbiji je najvažnija mirna i stabilna BiH u kojoj se ljudi i narodi dobro osjećaju i koja se razvija. Mi imamo dosta prostora za suradnju. U našoj vojnoj akademiji se školuje 27 vojnika OS BiH i sretni smo što možemo na njih prenijeti znanja i iskustva kako bismo od njih napravili dobre oficire koji će brinuti o sigurnosti svoje zemlje. Razgovarali smo o budućnosti, položajima obrambene industrije, zajedničkom nastupu i partnerstvu koje možemo pružiti jedni drugima. Vjerujem da zajedničko poznavanje međunarodnog prava može doprinijeti boljem razumijevanju – rekao je Vulin.

Vulin je kazao da je država Srbija “apsolutno okrenuta miru i kao regionalni faktor je jedan od garanta mira. Nikada nijedna teška ili preteška izjava nije došla iz Srbije”.

Srbijanski ministar je ovu priliku iskoristio i kazao da je “prije nešto više od dvije godine došlo do pokušaja ubistva Aleksandra Vučića i još uvijek nemamo odgovor na to.”

U ponedjeljak je u BiH boravio i ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković. Razgovarano je o mogućnostima saradnje dvije vojske posebno kada su u pitanju krizne situacije.

Autor: Patria
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});