fbpx

Aljoša Čampara želi Salku Zildžića na čelu Policijske akademije?

Autor: Dnevni avaz

SARAJEVO - Borba za startne pozicije uoči izbora dovela je do usijanja bazu Stranke demokratske akcije. Unutarstranačke frakcije i klanovi počeli su polako izlaziti na vidjelo, a izbor Šefika Džaferovića za kandidata za člana Predsjedništva BiH samo je početak.

Aljoša Čampara, ministar unutrnjih poslova FBiH, prema saznanjima „Avaza“, već prednjači u stranačkim preslagivanjima. Nakon što je postalo evidentno da favorit gatačkog klana Denis Zvizdić neće biti kandidat ove stranke za člana Predsjedništva, Aljoša se okrenuo lobiranju za uhljebljenje svojih bliskih suradnika.

Jedan od njih je njegov savjetnik Salko Zildžić, koji je i predsjednik Asocijacije mladih SDA. Kako saznajemo iz izvora bliskih FMUP-u, Čampara želi Zildžića, bivšeg kik-boksera bliskog radikalnim vehabijskim skupinama, postaviti na čelo Policijske akademije na Vracama u Sarajevu!?

Nedavno je Vlada FBiH na Čamparin zahtjev dala suglasnost za raspisivanje konkursa za ovu poziciju, koja je odavno upražnjena.

Trenutno, vršitelj dužnosti direktora Policijske akademije je Nusret Beširević, ali je, kako saznajemo, Čampara već pikirao ovu poziciju za Zildžića. Kako bi sve teklo prema planu, Čampara, navodno, planira predložiti i izmjene Pravilnika o radu, kako bi osigurao da Zildžić ispunjava sve uvjete.

Koliko je Čampara okupiran stranačkim poslovima i lobiranjima, govori i podatak da navodno uopće ne dolazi na posao. Danima je njegova stolica u FMUP-u prazna.

Da stvar bude gora, za zamjenika nikoga nije ni ovlastio, nego je svoju omiljenu pravnicu angažirao da mu poštu naslovljenu na njega donosi lično na ruke.

Zanimljivo je i to da se po hodnicima Ministarstva prepričava kako Čampara važne policijske dokumente i akte potpisuje po kafanama u blizini FMUP-a.

Da je Čampara više ministar dezinformiranja nego policije, zbog čega je i dobio ovaj nadimak, govori saznanje „Avaza“ da je u kabinet zaposlio i Mersudina Šećerovića, brata Amine Šećerović-Kašli (Kasli), zamjenice glavnog i odgovornog urednika niskotiražnog tjednika „Stav“.

Ovu informaciju Čampara krije od javnosti, jer Šećerović uopće nije ispunjavao uvjete za poziciju, nego je Čampara izmijenio pravilnik o radu.

Uloga živahnog Šećerovića jeste pisanje i davanje instrukcija portalčiću Faktor.

Autor: Dnevni avaz

ZADNJE VIJESTI