fbpx

Amerikanci dronom u pakistanu usmrtili 26 osoba

Autor: Dnevno.ba

ISLAMABAD - Broj smrtno stradalih u napadu američkog drona u ponedjeljak navečer na ekstremističku mrežu Hakani u plemenskoj zoni Pakistana porastao je na 26, prema lokalnim dužnosnicima u utorak.

Prvi podaci od ponedjeljka navečer govorili su o petero ubijenih. Udari su bili usmjereni na sastanak pripadnika mreže Hakani, optužene da je držala kao taoce tijekom pet godina sjevernoameričku obitelj koja je oslobođena tek prošlog tjedna, javlja HRT.

Napad se dogodio u kompleksu plemenske zone Kuram, zabačene pogranične regije Afganistana. Do udara dolazi u trenutku kad SAD povećava pritisak na Pakistan posljednjih mjeseci da napadne pripadnike Hakanija.

“U prvom udaru ubijeno je pet boraca mreže Hakani, a nekoliko minuta poslije drugi dron je ispalio još dvije rakete kad su pobunjenici došli skupiti tijela u ruševinama”, kazao je visoki vladin dužnosnik iz Kurama.

“Zasad je skupljeno 26 tijela, a dronovi nastavljaju letjeti po nebu”, po njemu. Drugi je dužnosnik potvrdio taj razvoj događaja i novu bilancu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI