fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Anica Jozić objasnila kardinalu Puljiću svu pogubnost Čovićeve politike!

Autor: Dnevno.ba

BOSANSKI BROD - U selu Koraće kod Bosanskog Broda, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi s domaćim župnikom fra Ivanom Marićem, Derventskim dekanom i okolnim župnicima.

Kardinal je vjernicima pojasnio važnost vizitacije, koju obavlja svake četvrte godine po dekanatima Vrhbosanske nadbiskupije.

On je iskazao svoju pastirsku blizinu svećenicima koji u tim župama djeluju u vrlo teškim uvijetima. Župljane, koji iako raseljeni, dolaze često u svoju župu na misu ohrabrio je da čuvaju vjernost svojim korjenima, da ne prodaju očevinu, nego je čuvaju za svoju djecu ili unuke, koji se možda odvaže jednom vratiti na nju.

Prije rata u Općini Bosanski Brod je živjelo oko 14000 Hrvata. Danas je ta brojka smanjena na svega 3%. Na misi je bilo prisutno oko osamdesetak Hrvata, u selu imamo novobnovljenu školu – prazna je, djece nema, selo izgleda kao vikend naselje. Prije rata je u Koraću živjelo više od (2000) Hrvata, danas svega (40).

Predsjednica Hrvatskg bloka podružnice Bosanski Brod Anica Jozić i tajnik Petar Guberac razgovarali su nakon mise s kardinalom, upoznali ga s teškom situacijom na cijelom području Bosanske Posavine, naglasili su da će, ukoliko se nastavi politika predvođena Draganom Čovićem, u Posavini neće biti niti 3% Hrvata.

Nakon razgovora s kardinalom dogovoren je i sastanak u Sarajevu, priopćeno je iz Hrvatskog bloka BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});