fbpx

Argentinci prosvjedovali protiv pregovora s MMF-om

Autor: Dnevno.ba

BUENOS AIRES – Tisuće Argentinaca prosvjedovale su protiv pokušaja vlade da osigura kreditnu liniju od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kojeg krive za teškoće tijekom jedne ranije financijske krize.

Opozicijske stranke, sindikati, organizacije za ljudska prava i umjetnici sudjelovali su u petak u prosvjednom maršu u blizini poznatog obeliska u Buenos Airesu pod sloganom „Zemlja je u opasnosti,“ javlja Reuters.

Ovaj prosvjedni skup posljednji je od nekoliko takvih okupljanja organiziranih nakon što je predsjednik Mauricio Macri 8. svibnja objavio kako je započeo pregovore o financiranju s MMF-om nakon višetjedne tržišne nestabilnosti.

Ovaj neočekivani potez iznenadio je investitore i potakao strahove Argentinaca kako bi se katastrofalan ekonomski kolaps od 2001.-2002. mogao ponoviti.

Mnogi Argentinci za pogoršanje te krize krive mjere štednje koje je nametnuo MMF, tokom koje su milijuni ljudi osiromašeni, a Argentina je postala izopćenik zbog nepoštivanja obaveza servisiranja duga u iznosu od rekordnih 100 milijardi dolara

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI