fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ARMIN CIBRA: Objasnit ću svima zašto Šejla Turković u svoju igru pokušava uvući Bakira Izetbegovića!

Autor: Armin Cibra

SARAJEVO - Povodom napada na mene u srijedu večer od strane Šejle Turković preko njenog FB profila i njenih insinuacija da ja navodno s Radončićem i Bakirom Alispahićem rušim Bakira Izetbegovića preko nekih aktivnosti prema USTAVNOM SUDU naše države, moram javnost informirati tko i kako ruši Bakira Izetbegovića i SDA i kako to izvodi.

Evo o čemu je riječ i to samo u najkraćem. Detaljnije ću naravno sve na mjestu gdje bude trabalo kada za to bude vrijeme.

U doba dok nisam još objavio knjigu o mafijašu Fahrudinu Radončiću, bio sam blizak sa Šejlom Turković, jer smo oboje radili u Avazu i svjedočili na Kosovu o našim saznanjima o Radončiću i Kelmendiju,odnosno o njihovim ubojstvima i kriminalu. Šira javnost zna iz medija sve detalje oko tog svjedočenja.

Kroz naše druženje sam često bio u raznim situacijama zamoljen od Šejle da joj nešto pomognem i ako treba vozim autom, kao i neke druge usluge, što sam naravno i činio, i što ovom prilikom ne prigovaram, jer pomažem mnogim ljudima kojima je pomoć neophodna.

ceman14072017

Tako sam došao u situaciju gdje me je tražila da budem posrednik između nje i Šemsudina Mehmedovića u komunikaciji koju je Mehmedović trebao imati prema svom prvom rođaku, predsjedniku Ustavnog Suda Bosne i Hercegovine Mirsadu Ćemanu.

Razlog kontakta između Mehmedovića i Šejle Turković je utjecaj na određenu apelaciju koja se ticala ŠejleTurković i pozitivnog riješavanja same apelacije. Moja je uloga trebala biti da ja budem posrednik u dogovorima između Mehmedovića i Šejle, odnosno o njihovim sastancima na kojima sam i ja uvijek bio prisutan. Razlog ne treba objašnjavati.

semsudinmehmedovic14072017 (1)

Mehmedoviću nije odgovaralo da ima trag da je bio u kontaktu sa Šejlom Turković, pa smo u tu svrhu koristili kao neka kodna imena pa je Šejla bila “Komšinica” a Mehmedović je bio “Bonaparta”.

Održano je i nekoliko sastanaka u ugostiteljskim objektima u Sarajevu, i to “Metropolis SCC”, “Torte i To BBI”, “Hotel EVROPA”. Između “Komšinice” i ” Bonaparte”.

Neke su se informacije očekivale od susreta Mehmedovića sa Ćemanom kada je gospodin Ćeman dobio unuče, jer želim samo nagovjestiti uloge pojedinaca, samo onoliko koliko je dovoljno da bi se poanta mog obraćanja shvatila na kraju.

Detaljnije ću svakako morati sve objasniti nakon ovakvih mojih javnih obavještenja, na pravim mjestima za to.

Ovo nije bio jedini pokušaj komunikacije Šejle Turković istim povodm prema Ustavnom Sudu, nego se išlo i preko savjetnika u tom sudu Marka Medarevića, a tu je veza bio nitko drugi na moje veliko čuđenje nego Josip Šimić, a kojeg držim nakon što sam ga upoznao kako laže, lažno se predstavlja, pod tuđim prezimenom i adresom podnosi besmislene krivične prijave protiv više visokopozicioniranih ličnosti, za jednu tžze duševno poremećenu osobu!

Josipa Šimića sam više puta vozio do zgrade Ustavnog Suda BIH, gdje se on sastajao sa svojim prijateljem, gospodinom Markom Medarevićem. Jedne prilike Šejla je putem Josipa Šimića poklonila knjigu “JOGA” Marku Medareviću. Josip Šimić je Šejli u mom prisustvu prenosio pozitivne odgovore od Marka Medarevića u vezi sporne apelacije koja se ticala Šejle Turković, za koju je Josip Šimić tvrdio da će biti ništavna, kako mu je Marko Medarević priopćio prilikom njihovog susreta u zgradi Ustavnog Suda BIH.

Također se planiralo sastajanje kod mene u vikendici spomenutih ličnosti, a trebao je s nama ići i pomoćnik ministra civilnih poslova BIH, gospodin Miodrag Pandurević, inače veoma blizak prijatelj Marka Medarevića i Josipa Šimića, kojeg Šimić veoma često posjećuje u zgradi Parlamenta BIH. Naravno sve radi konspirativnosti.

prepiska-cibra-mehmedovic14072017

Dalje ne bih ulazio u detalje, ali sam u naslovnoj slici priložio samo jedan mali dio, kao mali dokaz, moje vjerodostojnosti, razmjenu viber konverzacije između Šemsudina Mehmedovića i mene. Ostalo ću na mjestu gde se to i treba sve pojasniti i dokazati.

Da sada konačno objasnim odakle SDA i Bakir Izetbegović u cijeloj ovoj priči. I zašto ga je Šejla Turković uvela u priču s kojom on nema veze.

Kako je već upućenima poznato iz samo njoj poznatih razloga Šejla se obrušila na mene javno tvrdnjom da ja nisam autor knjige “FAHRUDIN RADONČIĆ MAFIJAŠ U PODZEMLJU BALKANA”, nego je po samo njenom mišljenju, navodno ona.

Naravno da to nije istina jer ja sam knjigu deset mjeseci pripremao van granica BIH, s timom stručnih ljudi koji knjigu inače trebaju uobličavati, iskusna novinarka iz oblasti istraživačkog novinarstva, lektori, dizajneri, recenzenti, urednici itd.

Šejla, niti bilo tko, nije imala pojma da je knjiga u radu. Niti je ikada srela te ljude. Da ne dužim, ona je prešla tu crtu prijateljstva i više nismo mogli biti prijatelji nakon tih njenih vrijeđanja, po čemu je inače javnosti poznata.

Iako sam ja pokušao spasiti situaciju objavom na FB-u da nije to ona pisala nego netko tko joj je hakirao, misleći iskreno na Radončićeve hakere koji se bave izradom lažnih FB profila, ali nije pomoglo. Uvidio sam da je ona to stvarno bila.

Nakon par dana ona je, kao i psihički bolesnik Josip Šimić, intezivirala napade na mene LIVE objavama na FB-u, u kojima je iznosila uvredljive i besmislene notorne laži o meni. Ja sam je putem medija tada oštro i posljednji put upozorio da prestane mene spominjati , da ne uvlačimo nedužne ljude u naš problem.

Šejla Turković je osoba koja živi u svom svijetu punom nasilja i kriminala i kao takva osoba nije mogla shvatiti moje upozorenje, pa sam bio prisiljen polako iznositi istinu, jer me je ona prisilila na to, zato što je ona u svom stilu, a znajući na što se moje upozorenje odnosi, odmah počela svoje kombinacije i intrige, u stilu ja sa Bakirom Alispahićem pripremam nešto protiv Bakira Izetbegovića, preko kako ona voli reći “montaža” Ustavnom sudu.

Gospođa Turković je preksinoć ničim izazvana ponovo prešla crvenu liniju tako da sam sada morao do kraja izaći u javnost i objasniti sve.

Ona je u tom svom iracionalnom zanosu vjere u svoje mogućnosti spinovanjem, mene optužila da sam ja toliko toga dobio od SDA, a sada im vraćam tako.

Kada je shvatila da se zaletila nije željela reći komentartorima koji su komentirali i pitali, šta sam to ja dobio od SDA – ona je rekla da kao neće javno! Iako je napisala javno da sam dobio toliko toga!

Zato je ultimativno prozivam da kaže što sam dobio, a i da nadležne službe to ispitaju. Ja nikada ništa od SDA nisam dobio. To je trebalo zvučati kao SDA ti je dao a ti Bakira Izetbegovića teretiš. Ali činjenice i prosječno inteligentnom čovjeku su neumoljive.

One su slijedeće. Ova priča oko Ustavnog suda je upravo u korist Bakira Izetbegovića jer sigurno bi mafijašu Fahrudinu Radončiću odgovaralo da je Bakir Izetbegović, ili da je netko od Radončićevih fikcija kao što su Čampare stvarni kontakt za Ustavni sud i spornu apaleciju koja je tema svega.

Zato da budem jasan još jedanput. U mojoj i to potpuno istinitoj priči nema Bakira Izetbegovića, nema ni SDA. Šemsudin Mehmedović nije aktivan u SDA, koliko sam shvatio iz medija pred nekom vrstom je isključenja, Marko Medarević nije SDA. Josip Šimić nije SDA, niti je Miodrag Pandurević SDA.

Moja izjava o događanju je direkni dokaz da Izetbegović, a niti Čampare nisu u tome ni na koji način. Niti imam spoznaja kako je na to reagirao sam gospodin Mirasad Ćeman.

Samo je Šejla Turković uvela u igru SDA i Bakira Izetbegovića da bi umanjila stvarni značaj samog dešavanja, želeći na taj način skrenuti fokus sa Mehmedovića i svoje grupe i uvesti Bakira Izetbegovića u slučaj, misleći spletkom ,u čemu je jako stručna, dobiti zaštitu istog.

Ta optužba da sam dobio od SDA nešto će sigurno ići upravo u prilog Radončiću, jer je poznat njegov spin da sam ja svjedočio radi novca od SDA za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele, koje su organizirali on, Naser Kelmendi i Ekrem Lekic, što je poznato i jasno i djeci u obdaništu. To ću kao i do sada na sudu dokazati kao suprotno i kasirati od Avaza ponovo novac za klevetu, kao što sam inkasirao za svaku napisanu riječ o meni od strane Radončićevog Dnevnog avaza, u kojem on osobno diktira tekstove protiv svih svojih neistomišljenika i rivala.

Ali, sada još jednom pozivam “hrabru” Šejlu Turković da kaže javno šta je meni točno dao SDA?! Javno je pozivam da kaže nadležnim tijelima za takav kriminal.

Meni SDA nikada nije bio organizator života niti mog svjedočenja niti će biti bilo tko. Ja za potrebe sporne Šejline apelacije na dogovore u zgradu Ustavnog suda nisam nikada vozio nikoga iz SDA. Šemsudin Mehmedović je odavno praktično u nekom stranačkom vakuumu.

Šejlina teorija je da će Avazu prenositi ovo moje pisanje o svemu…

Ne vjerujem, ali i ako i bude, mafijaš Fahrudin Radončić će biti razočaran, jer nema tu Bakira Izetbegovića niti “zloglasnih ” Čampara. Ima samo Šejle Turković i “Bonaparte”, Josipa Šimića i ostalih lica sa naslovnica Dnevnog avaza.

Inače, dokaz koliko kriminalno okruženje utječe na ličnost je vidljiv u tome, da je ta moja sada definitivno bivša ( igrom slučaja) nekadašnja prijateljica Šejla Turković trenutno, zapostavljajući sve privatne obveze, aktivna u “riješavanju ” problema ubojice Edvina Jusića, traženog od Interpola za ratni zločin u Velikom Parku.

Pa i on njoj kao riješava neke njene probleme! U međuvremenu meni prijete na svojim FB profilima nekim snajperima što je naravno blagovremeno prijavljeno nadležnim institucijama. Tu je Šejla sebi dosljednja. Ona prijeti i kada sanja, što je već stvar psihijatrije.

Nisam siguran, gledajući kakve budalaštine piše po FB dotični propali snajperista Edvin Jusić, da on ima više za to sigurnu ruku, ali sam ipak prijavio za svaki slučaj tužiteljstvu da i to imaju u vidu ili proslijede Njemačkom tužiteljstvu ako mu se tamo bude sudilo.

Znači, Šejla Turković upravo radi protiv Bakira Izertbegovića i SDA ako tvrdi da je meni SDA dala nešto, pa kao ja tako vraćam SDA.

Na žalost mafijaša Fahrudina Radončića i Šejle Turković u ovoj priči nema Bakira Izetbegovica. Ima samo Šemsudina Mehmedovića, Šejle Turković, inače velikog borca protiv nepravde Josipa Šimića, koji usput non stop zastupa na FB-u, upravo Faruka Balijgića koji direktno u ime Radončića napada Bakira Izetbegovića za užasne stvari.

Taj Šimić, lazžžni borac za poštenje i apelacije na Ustavnom sudu i još veca pravednica Šejla Turković su mjesecima cimeri, kod nje na stanovanju i organizirano spinuju istrage Tužiteljstava kako Kantonalnog tako i Državnog tužiteljstva, pišući lažne tekstove za više portala radi čega im se i sudi trenutno pred općinskim sudom u Sarajevu, zbog klevete.

Ako ima netko sposoban da objasni Šejli Turković da podmićivanje tužitelja za oslobađanje ubojica (slučaj Kalender – Ferid Okić) kao i i da objasni Šimiću da posredovanje u odlukama Ustavnog suda, da to nije baš borba za pravdu nego obični kriminal!

Ako im uspije to objasnit ima od mene deset knjiga o mafijašu Radončiću na poklon. I ručak sa svim suradnicima koji su samo sa mnom radili na njoj.

Prve dvije knjige sam Šejli poklonio. Ovo je jako ozbiljna stvar i prešla je uobičajena podbadnja na FB-u. Ako netko optužuje SDA da je meni dao nešto a zna šta to znači za Radončića kao jack pot, ili ako izbacuje Šimića i Mehmedovića i Medarevića iz stvarne igre i radi spina ubacuje Bakira Izetbegovića taj osim što laže i duboko optužuje SDA i njegovog predsjednika.

Na žalost moje upozorenje Šejli Turković i njemom asistentu, duševnom paćeniku Josipu Šimiću nije uspjelo, pa sam bio prisiljen učiniti ovaj korak.

armincibra14072017

Žao mi je svih ljudi koji su uvučeni, ne mojom željom, nego neviđenim zloćudnim karakterom Šejle Tuković. Taj njen karakter uvlači kao crna rupa sve u svoj poremećeni svijet. To sam kao i mnogi drugi prekasno shvatio.

Na moju žalost, jer ja iako sam u tim igrama po profesiji bio upućen ne pripadam kriminalnom svijetu i kriminalnom carstvu Šejle Turković.

Autor: Armin Cibra
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});