fbpx

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Jednom nam je Bog poslao Aliju Izetbegovića, a sada Tayyipa Erdogana!

Autor: T. Škorić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović obratio se prisutnima na 6. Kongresu Unije europskih-turskih demokrata (UETD) u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”.

“Drago mi je vidjeti izmiješane zastave Turske i BiH. Dugo smo bili zajedno i dobro smo živjeli zajedno, dobro smo se borili zajedno” – kazao je Izetbegović dodajući da su Bošnjaci na Čanakalama branili Tursku kao svoju domovinu.

“Pokušali su i Turke i Bošnjake odvojiti od njihove vjere, identiteta, povijesti i ponosa. Ali, kako kaže hadis Božjeg Poslanika, svako 100 godina Bog pošalje čovjeka koji će jednom narodu vratiti vjeru. A kad mu pomogne, niko ne može da ga pobijedi. Mi smo imali Aliju Izetbegovića. Ne možete objasniti kako smo se uspjeli obraniti. To je moglo samo Božjom intervencijom. Danas ne možete objasniti kako Turska uspijeva nositi ovakvo breme i težinu, toliko neprijatelja unutar sebe i na svojim granicama, s milijunima izbjeglica o kojima skrbi, Turska ne da se nosi sa tim, nego to radi odlično. Vi sada imate čovjeka kojeg je Bog poslao. Ime mu je Recep Tayyip Erdogan” – poručio je Izetbegović.

Autor: T. Škorić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI