Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina MMF odgodila posjetu BiH

BANJA LUKA - Ministar financija Republike Srpske (RS) Zoran Tegeltija izjavio je danas da je Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odgodila posjetu BiH, jer nije formirana nova državna i vlast na

Bosna i Hercegovina IVANIĆ: Svi postali robovi stavova i imaju sve manje prostora za logične kompromise

SARAJEVO - Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider PDP-a, u intervjuu za „Dnevni avaz“ otkriva da je Predsjedništvo usuglasilo odluku o donaciji municije za borbu protiv terorističke

Bosna i Hercegovina Milanu Bandiću oduzet status počasnog građanina Srebrenice

SREBRENICA - Odbornici Skupštine općine Srebrenica, na inicijativu načelnika općine Ćamila Durakovića, poništili su danas odluku kojom je Skupština prije četiri godine proglasila počasnim građanima Sr

Bosna i Hercegovina Nikšić u svojstvu svjedoka ispitan o prodaji dionica i poslovanju Bosnalijeka

SARAJEVO - Federalni premijer i lider SDP-a Nermin Nikšić oko 13 sati ušao je u Tužiteljstvo BiH. Pretpostavlja se da je svrha njegovog posjeta vezana za istragu koje vodi Tužiteljstvo BiH o prodaji d

Izdvojeno
Najčitanije