Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Smijenjen zapovjednik Specijalne policije RS-a

BANJA LUKA - Zapovjednik Specijalne jedinice policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS Predrag Krajinović smijenjen je s te dužnosti, a na njegovo mjesto postavljen je Dragan Ribić, saznaje “Glas S

Bosna i Hercegovina MUSTAFA CERIĆ: Bošnjaci, treba nam pod hitno mala mudrost dok nas nije obhrvala velika glupost!

SARAJEVO - Bivši reis Mustafa ef. Cerić oglasio se danas zanimljivim statusom na svom Facebook profilu, pa isti prenosimo u cijelosti:

Bosna i Hercegovina Muslimani Velike Kladuše uzvratili "muslimanskom izdajniku" Mirsadu Kebi

VELIKA KLADUŠA - Iznimno oštro je bilo reagiranje Islamske zajednice Velika Kladuša na izjavu i dolazak na područje općine Velika Kladuša Mirsada Kebe, potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine,

Bosna i Hercegovina Na lista najsiromašnijih država, Bosna i Hercegovina zauzela 21. visoko mjesto

SARAJEVO - Na popisu Instituta Cato "Najbjednije države" na kojem se nalazi ukupno 108 zemalja koje su rangirane od najgorih prema boljima, Bosna i Hercegovina je zauzela 21. mjesto.

Izdvojeno
Najčitanije