Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Čović se još jednom "pokenjao" po sebi, Ivanić ostao dosljedan srpskoj politici u BiH

SARAJEVO - U zgradi Predsjedništva BiH održan je prijem povodom Dana državnosti, koji BiH obilježava kao ravnopravna republika unutar jugoslavenske Federacije, sa historijskim granicama koje su datira

Bosna i Hercegovina CERIĆ: Zajedno u duhu ZAVNOBIH-a izgrađujemo državu Bosnu i Hercegovinu

SARAJEVO - Povodom 25. studenog, Dana državnosti BiH, čestitku svim narodima i građanima u BiH uputio je predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa Mustafa Cerić.

Bosna i Hercegovina Izetbegović i Čović domaćini prijema u zgradi Predsjedništva BiH u povodu Dana državnosti

Članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović bili su domaćini prijema povodom obilježavanja 25. novembra,Dana državnosti BiH, koji je za domaće i inozemne zvanice iz različitih sfera ži

Bosna i Hercegovina Dodik: Izgraditi konsenzus o cilju kojim ide RS

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je večeras da će okupiti predstavnike različitih političkih opcija kako bi se izgradio konsenzus o cilju RS-a i radilo u interesu građana i RS-a

Izdvojeno
Najčitanije