Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Počinje traženje bušotina nafte

Kompletna dokumentacija za natječaj koju je trebala pripremiti Vlada FBiH , a o kojoj ovisi hoće li BiH u bliskoj budućnosti postati balkanski Katar ili Dubai je završena, potvrdili su iz komisije koj

Bosna i Hercegovina Izetbegović je vjernik, a Čović je..., Čović je "Sokol"...

SARAJEVO - U današnjem Dnevnom listu tekst pod naslovom "Za spomenik Papi Izetbegović uplatio 2.000 KM, Dragan Čović niti marke"!

Bosna i Hercegovina Japanci digli ruke od BiH: Odustali od ulaganja u TE Tuzla

Jedan kineski konzorcij jedini je potencijalni partner Elektroprivrede Bosne i Hercegovine za gradnju novog bloka termoelektrane u Tuzli nakon što je od ulaganja u taj projekt odustao japanski koncern

Bosna i Hercegovina RS se ponovo zadužuje trezorskim zapisima za novih 15 milijuna KM

Republika Srpska (RS) se zadužuje za novih 15 milijuna KM emisijom trezorskih zapisa, planiranom za 29. travnja

Izdvojeno
Najčitanije