Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina HDZ je nastavio biti stranka kajanja

MOSTAR - Od samog osnivanja je Hrvatska demokratska zajednica više od stranke. Osnivanje HDZ-a je bio pokret koji je konačno ostvario san o državi i uz pomoć svih ljudi koji su dali obol, bili ili ne

Bosna i Hercegovina Nisam znao da sam depresivan, mislio sam da je to normalno stanje

GRUDE - U današnjem izdanju Večernjeg lista stoji članak o depresiji koja je, kao stanje i bolest, sve prisutnija kod mlađe populacije, adolescenata, mladih tinejdžera, srednjoškolaca. Kako god nazval

Bosna i Hercegovina FOTO: U Prozoru otvoren 9. Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma

PROZOR - Danas je u Prozoru otvoren deveti po redu Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma.

Bosna i Hercegovina Sorensen: EU će pomno nadzirati izbore u BiH

Posebni predstavnik Europske unije u BiH Peter Sorensen rekao je da će EU pozorno pratiti izborni proces u BiH, očekujući da će izabrane vlasti povući snažnije zemlju prema članstvu u Uniji.

Izdvojeno
Najčitanije