Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Tihić zbog zdravstvenog stanja zbrinut u KCUS

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić primljen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, potvrdila je za Anadolu Agency šefica odsjeka Službe za odnose s javnošću KCUS-

Bosna i Hercegovina MARTIN RAGUŽ: Susjedne zemlje su za poplave već dobile 100 milijuna eura, a mi zbog nesposobnosti političara nismo ništa!

TUZLA - Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH jučer je, 21. kolovoza posjetio Tuzlu, gdje se sastao sa vodstvom, članstvom i simpatizerima HDZ-a 1990 u

Bosna i Hercegovina DF: Dodik je tigar od papira

PRIJEDOR - Poziv Milorada Dodika upućen Bošnjacima u manjem bh. entitetu 'da dobro razmisle na koji način će glasati', je kao konačno priznanje novouspostavljene političke realnosti u entitetu RS-u ko

Bosna i Hercegovina Premijerka RS-a nema pojma u kojoj je fazi realizacija "Južnog toka", ali bit će kad bude!

BANJA LUKA - Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da ne zna točno u kojoj je fazi realizacija projekta izgradnje kraka plinovoda “Južni tok” kroz RS, ali da će taj p

Izdvojeno
Najčitanije