Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Održana treća skupština Udruženja „Mreža žena policajaca“

SARAJEVO - U periodu od 15.4. do 17.4.2014. godine u Sarajevu je održana treća skupština Udruženja „Mreža žena policajaca" kojoj su prisustvovale policijske službenice iz 15 policijskih agencija u BiH

Bosna i Hercegovina Dokaz da Hrvati i Bošnjaci u Mostaru super surađuju

MOSTAR - Iz dana u dan slušamo mostarske jadikovke, pa se Hrvati žale gdje njih Bošnjaci zakidaju, a Bošnjaci gdje njih Hrvati.

Bosna i Hercegovina UNSKI LAĐARI: 1. i 2. kolovoza, najvrednije nagrade za tradicionalnu utrku

BOSANSKA KRUPA - U Uredu načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića održan je sastanak na kojem se govorilo o organizaciji ovogodišnjih Unskih lađara.

Bosna i Hercegovina Susret Martina Raguža i veleposlanika Mađarske Jozsefa Pandura

MOSTAR - Dana 17. travanja 2014. godine u središnjici HDZ-a 1990 održan je sastanak između Predsjednika HDZ 1990 Martina Raguža i veleposlanika Mađarske u BiH, Jozsefa Pandura.

Izdvojeno
Najčitanije