Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Sloganom protiv parole, bez konkretnih rješenja!

SARAJEVO - U dosadašnjem tijeku predizborne kampanje birači su uglavnom imali priliku vidjeti i čuti već oprobane političke fraze i floskule, upakirane u neinventivne i već viđene slogane i parole.

Bosna i Hercegovina Tomislavgrad: U tri naselja postavljena turistička signalizacija

- Nakon izrade prometnog elaborata za postavljanje turističke signalizacije, te ishodovanja potrebnih suglasnosti od nadležnih tijela, kroz projekt u suradnji sa partnerima, na lokacijama tomislavgrad

Bosna i Hercegovina Transparency BiH: Država u najtežim trenucima dokazala nesposobnost

Tijela vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini pokazala su se nesposobnima i nespremnima odgovoriti kako bi pomogli građanima kada im je to najpotrebnije, a dokaz za to je sve što se zbivalo tij

Bosna i Hercegovina BiH: Država preuzima zračni prostor, a odgovorni na putu u Kini

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u srijedu je pokrenulo postupak smjene trojice najvažnijih dužnosnika Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) nakon što je potvrđeno kako su oni be

Izdvojeno
Najčitanije