Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Jonathanom Moore čestitao Martinu Ragužu na viziji europske Bosne i Hercegovine

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, sastao se danas, 24. listopada 2014. godine, sa Jonathanom Mooreom, šefom Misije OSCE-a u BiH.

Bosna i Hercegovina EKSKLUZIVNO: Nada Dalipagić za Dnevno.ba - Lijanovići su na slobodi, vidite da sam bila u pravu!?

SARAJEVO - Tragom informacije koju smo dobili od izvora bliskog Tužiteljstvu BiH kako su Jerko Ivanković Lijanović i svi ostali uhićeni u nedavnoj akciji SIPA-e "Brend" pušteni na slobodu kontaktirali

Bosna i Hercegovina Budimir i Jurišić na hlađenje, ali za Vinka Jakića nema zime!

SARAJEVO - Iako Centralna izborna komisija još nije objavila konačne rezultate, uspjeh koji je koalicija „Domovina" ostvarila u Republici Srpskoj omogućio je bošnjačkim i hrvatskim strankama bitno dru

Bosna i Hercegovina HT Mostar: Grbavac imenovan, Kuzman na čekanju

Danas je Nadzorni odbor HT Mostara imenovao Slavena Grbavca za v.d. člana Uprave – izvršnog direktora za pokretnu mrežu. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 10.9.2014. dala pr

Izdvojeno
Najčitanije