Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina KOMENTAR DANA: Zabrinjavajući je Stockholmski sindrom kod Bože Ljubića!?

MOSTAR - Posljednjih mjeseci pokazatelji s terena jasno sugeriraju kako je na hrvatskoj političkoj sceni u Bosni i Hercegovini HDZ1990 kao stranka u najvećem usponu.

Bosna i Hercegovina Kod Budimira se razgovaralo o poplavama u BiH s predstavnicima Tzu Chi-ja

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir u posjet je primio predstavnike Međunarodne humanitarne organizacije Tzu Chi.

Bosna i Hercegovina JAVNI POZIV: Besplatna ispaša ovaca na stadionu NK Troglava u Livnu

LIVNO - Pozivamo gospodina Delalića da zbog kvara na klupskoj kosilici i zbog nebrige Općinskih službi i načelnika općine Livno dotjera svoje stado ovaca u srijedu u 10 sati na gradski stadion Zgona z

Bosna i Hercegovina SPP u strahu od miševa i zmija!

SARAJEVO - Stranka pravde i povjerenja (SPP) apelira na Županijsko javno komunalno poduzeće „Park" da povede više računa o očuvanju, održavanju i zaštiti zelenih površina, parkova, drveća, parkovskog

Izdvojeno
Najčitanije