Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Tužitelj MMKS-a Hassan B. Jallow doputovat će u posjetu Bosni Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji

Tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) Hassan B. Jallow će otputovati u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji od 7. do 13. rujna 2014, priopćeno

Bosna i Hercegovina „Krimolovci“ u kolovozu: Zaprimljena 382 poziva i 81 korisna informacija

ISTOČNO SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kolovozu 2014. godine registrirali su ukupno 382 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci".

Bosna i Hercegovina SLAVEN RAGUŽ: Dva HDZ-a su dva lica iste medalje

MOSTAR - Portal JAVNO.ba ovih dana je imao zanimljiv razgovor s predsjednikom novoosnovane političke stranke. Riječ je o gospodinu Slavenu Ragužu predsjedniku HRS-a koji nam je izinio svoje mišljenje

Bosna i Hercegovina Zašto je smeće iz Gruda vrijednije od onoga iz Ljubuškog?

GRUDE - Za pet godina koliko ALBA odvozi otpad u Mostar (povremeno i u Čitluk), općina Ljubuški joj je uplatila 1.600.000 KM.

Izdvojeno
Najčitanije