Sakrij oglas
 Veličina slova 43. polugodišnji izvještaj

Inzko podnosi izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Dok zemlje regije napreduju, BiH još više zaostaje

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inzko obratit će se sutra Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti svoj deveti, a do sada 43. polugodišnji izvještaj visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik će informirati Vijeće sigurnosti UN-a da, dok druge zemlje u regiji idu naprijed i integriraju se u euroatlantske institucije, Bosna i Hercegovina još više zaostaje za njima jer njezini lider i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana - priopćeno je iz OHR-a.

On će Vijeće sigurnosti UN-a obavijestiti da u šest mjeseci koje pokriva izvještaj, od 27. listopada 2012. do 20. travnja 2013., zbog osporavanja vladavine zakona, osporavanja suvereniteta i integriteta države te zbog kroničnih političkih borbi vlasti ne mogu efikasno riješiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posljedicom ekonomske krize.

U svom obraćanju, visoki predstavnik će istaknuti da međunarodna zajednica mora nastaviti podržavati one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu naprijed, i oduprijeti se onima koji žele da opet otvore stare rane.Nakon obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim tanikom UN-a Ban Ki-moonom.

U srijedu, 15. svibnja, visoki predstavnik putuje u Washington na sastanke sa zamjenikom državnog sekretara Williamom Burnsom i drugim visokim dužnosnicima Vlade SAD.

Visoki predstavnik će obavijestiti dužnosnike SAD-a o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice u ovoj zemlji, priopćeno je iz OHR-a.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Katarina Lončar
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Međunarodni dan migranata - Stalni boravak u BiH ima 1.851 strani državljanin

SARAJEVO - Odobreni stalni boravak u BiH trenutno ima 1.851 strani državljanin, a privremeno njih 9.445, kazala je glasnogovornica Službe za poslove sa strancima pri Ministarstvu siguronosti BiH Sanja

Bosna i Hercegovina Parlament RS-a izglasao novu Vladu

SARAJEVO - Parlament Republike Srpske je u noći između srijede i četvrtka izglasao povjerenje novoj entitetskoj vladi na čijem je čelu Željka Cvijanović koja je dužnost premijerke obnašala i u protekl

Bosna i Hercegovina PITANJE TJEDNA: Misle li oni imenovati tog Lukača ili ne?

SARAJEVO - Komisija za sigurnost Parlamenta FBiH sutra će održati sastanak sa članovima Neovisnog odbora PFBiH, a na kojem će se utvrđivati zakonitost postupka imenovanja direkotra Federalne uprave po

Bosna i Hercegovina Definitivno: Demokratska fronta prekinula pregovore sa SDA na svim nivoima!

SARAJEVO - Demokratska fronta je danas defintivno prekinula pregovore sa SDA o formiranju vlasti na svim nivoima. Odluka je to Predsjedništva DF-a koje je održalo telefonsku sjednicu, jer se predsjedn

Izdvojeno
Najčitanije