Sakrij oglas
 Veličina slova UVJERENI DA IM NETKO ZATVARA VENTILE

Prosvjedi u Javoranima, na plus 40 nemaju vodu!

Na prosvjedu je bio i načelnik Kneževa Boro Škeljić, koji je rekao da će se u narednim danima pokušati sastati s gradonačelnikom Banja Luke i direktorom Centra za razvoj sela kako bi ovaj problem bio riješen

Mještani sela Javorani, u općini Kneževo, ogorčeni zbog toga što na plus 40 nemaju vodu, organizirali su danas jednosatnu blokadu magistralnog puta Banja Luka-Kneževo-Sarajevo.

Oko 150 ljudi od 9.00 do 10 sati nije dozvoljavalo vozilima da prođu ni u jednom smjeru, a među onima koje su vratili bio je i ministar prometa i veza RS Nedeljko Čubrilović, koji je tim putem krenuo na otvaranje dionice preko prijevoja Čemerno, javila je BN televizija.

Mještani Javorana, koji se vodom snabdijevaju s vodovoda koji pripada selu Ljubačevo, na teritoriju Banja Luke, uvjereni su da im netko namjerno zatvara vodu, jer je na proteklim izborima u Kneževu, kojem Javorani teritorijalno pripadaju, SNSD izgubio vlast.

Vode nemaju ni za piće, ni za kupanje, ni za stoku, ni za navodnjavanje.

Upozoravaju i da je današnja jednosatna blokada magistralnog puta Banja Luka-Sarajevo samo upozorenje.

Na prosvjedu je bio i načelnik Kneževa Boro Škeljić, koji je rekao da će se u narednim danima pokušati sastati s gradonačelnikom Banja Luke i direktorom Centra za razvoj sela kako bi ovaj problem bio riješen.

U Kneževu je prošle godine pobijedila politička opcija suprotna od one koja je na vlasti u Banja Luci.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Saša Kulukčija
  • Datum: ponedjeljak, 05. kolovoza 2013. u 17:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Kod Gacka ponovno zemljotres

U okolini Gacka drugi put večeras je registriran zemljotres, slabijeg intenziteta. U Hidrometeoriloškom zavodu RS su potvrdili da je drugi zemljotres, od 3,1 stupanj po Rihteru, evidentiran u 18.53 s

Bosna i Hercegovina Zemljotres u okolini Gacka

- Zemljotres jačine četiri stupnja Rihterove skale evidentiran je danas u 17.12 sati u blizini Gacka.

Bosna i Hercegovina Leko u BiH: U tijela vlasti trebaju ući legitimni predstavnici naroda

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko poručio je u utorak kako je iznimno važno da na predstojećim izborima u BiH, koji su zakazani za 12. listopada, u tijela vlasti uđu "legitimni predstavnici" kon

Bosna i Hercegovina Inzko: BiH mora iskoristiti ogromne šanse u poljoprivredi

Bosna i Hercegovina ima ogromne šanse u poljoprivredi, mnoge veće nego što su trenutno iskorištene- ocijenio je danas visoki predstavnik Valentin Inzko.

Izdvojeno
Najčitanije