Sakrij oglas
 Veličina slova UVJERENI DA IM NETKO ZATVARA VENTILE

Prosvjedi u Javoranima, na plus 40 nemaju vodu!

Na prosvjedu je bio i načelnik Kneževa Boro Škeljić, koji je rekao da će se u narednim danima pokušati sastati s gradonačelnikom Banja Luke i direktorom Centra za razvoj sela kako bi ovaj problem bio riješen

Mještani sela Javorani, u općini Kneževo, ogorčeni zbog toga što na plus 40 nemaju vodu, organizirali su danas jednosatnu blokadu magistralnog puta Banja Luka-Kneževo-Sarajevo.

Oko 150 ljudi od 9.00 do 10 sati nije dozvoljavalo vozilima da prođu ni u jednom smjeru, a među onima koje su vratili bio je i ministar prometa i veza RS Nedeljko Čubrilović, koji je tim putem krenuo na otvaranje dionice preko prijevoja Čemerno, javila je BN televizija.

Mještani Javorana, koji se vodom snabdijevaju s vodovoda koji pripada selu Ljubačevo, na teritoriju Banja Luke, uvjereni su da im netko namjerno zatvara vodu, jer je na proteklim izborima u Kneževu, kojem Javorani teritorijalno pripadaju, SNSD izgubio vlast.

Vode nemaju ni za piće, ni za kupanje, ni za stoku, ni za navodnjavanje.

Upozoravaju i da je današnja jednosatna blokada magistralnog puta Banja Luka-Sarajevo samo upozorenje.

Na prosvjedu je bio i načelnik Kneževa Boro Škeljić, koji je rekao da će se u narednim danima pokušati sastati s gradonačelnikom Banja Luke i direktorom Centra za razvoj sela kako bi ovaj problem bio riješen.

U Kneževu je prošle godine pobijedila politička opcija suprotna od one koja je na vlasti u Banja Luci.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: Saša Kulukčija
  • Datum: ponedjeljak, 05. kolovoza 2013. u 17:40
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Tučić: Žalosno je izvoz naoružanja tretirati kroz političku prizmu

BANJA LUKA - Bivši ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić rekao je da je žalosno da se izvoz naoružanja i vojne opreme u bilo koje područje zahvaćeno oružanim sukobima tretira i

Bosna i Hercegovina Prezentacija Modela financijske samoodrživosti

TUZLA - Jučer je u prostorijama Javne ustanove „Dom mladih" Tuzla, održana prezentacija Modela procesa financijske samoodrživosti.

Bosna i Hercegovina Mirsad Kebo dobio prvo upozorenje da će završiti u (političkoj) kanalizaciji!

ZAVIDOVIĆI - Za Mirsada Kebu zavidovićki borci kažu da neargumentirano i zlobno želi diskreditirati pojedince iz Armije RBiH.

Bosna i Hercegovina Dodik: Srpska sprema praktičan odgovor na sugestije EU

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informirao je danas ambasadora Francuske u BiH Kler Bodoni o aktivnostima koje se provode u Srpskoj, a odnose se na pripremu i usvajanje seta re

Izdvojeno
Najčitanije