fbpx

BOŽO LJUBIĆ: Spreman sam na sebe preuzeti sve grijehe svijeta!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - U sudnici Županijskog suda u Zagrebu pročitani su navodi HDZ-ova rizničara Mladena Barišića koje je dao hrvatskome USKOK-u u istrazi da je, uz ostalo, navodno 1,2 milijuna kuna iz crnih fondova usmjereno HDZ-u 1990.

U međuvremenu su iz državne policijske agencije u BiH (SIPA-e) potvrdili da su na temelju informacija u medijima pokrenuli istražne radnje oko ovoga slučaja. Iz ove stranke demantirali su te navode, a predsjednik Božo Ljubić je u intervju za Večernji list, koji je objavljen na današnji dan prije pet godina, sve opovrgnuo kazavši kako se radi o laži.

“Ne znam detalje toga iskaza, ali pretpostavljam da se radi o iskazu koji je dao prije nekoliko mjeseci USKOK-u u istražnom postupku koji se sada čita na suđenju. S druge strane, u medijima su se pojavile kontradiktorne i različite informacije o tome iskazu. No, ono što mogu kategorički ustvrditi jest da demantiram sve ove insinuacije” – kazao je Ljubić.

“HDZ 1990. nije nikada primio nikakav novac od HDZ-a Hrvatske, bilo od Barišića ili nekoga drugog za osnivanje ili potporu u osnivanju stranke. S druge strane, laž je da sam ja bilo kada sreo gospodina Barišića osobno ni nasamo, utroje ili na bilo kakvom sastanku” – dodao je Ljubić.

Ali Barišić tvrdi da ste Vi osobno preuzeli novac koji spominje!

“Ma ne. Čovjeka nikada nisam sreo. S druge strane, ja tražim neka bilo tko, a ne samo on posvjedoči iz BiH i Hrvatske da mi je bilo kada netko nešto dao i neka to bilo čime potkrijepi, ja sam u tome slučaju spreman preuzeti sve grijehe svijeta na sebe. Prema tome, želim ponoviti da se radi o laži” – naglasio je Božo Ljubić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI