fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BOŽO SKOPLJAKOVIĆ: Bolje pomozimo Crveni križ ili Kruh sv. Ante nego Udrugu “Prsten”!

Autor: Dnevno.ba

VITEZ - Predsjednik Hrvatska stranke BiH Božo Skopljaković smatra kako sve što se u zadnjih nekoliko godina zbiva u i oko udruge Prsten, ukazuje da dobro zamišljena misija te udruge gubi svoj smisao i da je Prsten zapravo perfidno uvučen u kandže HDZ i u BiH i u Hrvatskoj.

„Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata ‘Prsten’ koja je, čudno i indikativno, osnovana u Vitezu svega nekoliko mjeseci pred parlamentarne izbore, navodno ima za cilj ulaganje u znanost i obrazovanje, te povezivanje uspješnih gospodarstvenika, kako bi se potaknule investicije u područjima BiH u kojima žive Hrvati, te će se baviti humanitarno karitativnim radom.

U tom kontekstu mi se posve logičnim čine očekivanja da će na čelo Prstena biti imenovan netko iz akademske zajednice ili neki od uspješnih gospodarstvenika. Na žalost, još jednom je politika uzela stvar u svoje ruke a kroz izlaganja probranih gostiju upućivane su isključivo političke poruke u ovo predizborno vrijeme bez konkretnih i jasnih poruka o ulaganju u znanost ili obrazovanje, s ciljem zaustavljanja iseljavanja Hrvata iz BiH. Skup u Vitezu je poslužio prvenstveno za promoviranje kandidata HDZ BIH i jednoumlja , odnosno zamagljivanje konceptualnih podjela među Hrvatima oko Izbornoga zakona i europskoga puta BiH, što je isključivo posljedica grubih promašaja vodeće hrvatske stranke u BiH.

U BiH postoje različite humanitarno karitativne ustanove tako da nam nije potrebna još jedna udruga koja bi se bavila ovakvim aktivnostima. Ako je to cilj onda pomozimo Crveni križ ili Kruh sv.Ante“, navodi u priopćenju Božo Skopljaković predsjednik HS BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});