fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Božo Skopljaković se “sticao” što se Plenković s njime nije sastao!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković izražava razočarenje efektima posjeta premijera RH i predsjednika HDZ-a Hrvatske Andreja Plenkovića Mostaru.

Skopljaković cijeni da je premijer Plenković opet nastupio više kao stranački vođa a manje kao premijer države Hrvatske čime je propustio prigodu da u dva dana boravka u Mostaru primi i razmijeni informacije i emocije i s predstavnicima Hrvata koji nisu članovi HDZ-a BiH.

„Svima nama je jednako teško pala presuda Haškoga suda hrvatskoj šestorci, ali to nas ne priječi, dapače to nas obvezuje da trezveno i racionalno promišljamo o žrtvama strašnih zločina kao i o pogreškama hrvatske politike u BiH i budućnosti odnosa između konstitutivnih naroda u BiH. Bojim se da je premijer Andrej Plenković ponovno upao u zamku jednostranoga informiranja o uzrocima i mogućim posljedicama teške i bolne presude suda u Hagu i odnosa u BiH. Nažalost, upadljivo je da su na drugoj strani stola kao informatori sjedili isključivo članovi HDZ BiH ili zastupnici tzv. Hrvatskoga narodnoga sabora isključivo s jednoga područja. Javnost je primijetila da u razgovoru sa izaslanstvom iz Hrvatske ili bolje kazati sa izaslanstvom HDZ Hrvatske nije sudjelovao čak niti jedan dužnosnik HDZ BiH s područja Bosne ili iz RS, što je neprihvatljivo i ponižavajuće. Djelomično i zbog toga se plašim mogućih krivih odluka i poteza koje bi u ovim frustrirajućim trenutcima mogle povući „vruće glave“ vladajućih hrvatskih vođa u BiH, a zbog kojih bi Hrvati u BiH mogli trpjeti još teže posljedice. U tome se apsolutno slažem sa predsjednikom Mosta i zastupnikom u hrvatskome Saboru Božom Petrovim. Jednostranački sastanak u Mostaru je za mene još jedan dokaz da je Hrvatska stranka BiH bila potpuno u pravu kada je napisala otvoreno pismo predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Plenkoviću i čelnicima Sabora RH sa ciljem raskrinkavanja manipulacija i predrasuda, odnosno objektivnijega informiranja o stanju u BiH i položaju Hrvata u našoj zemlji“ – stoji u priopćenju Bože Skopljakovića, predsjednika Hrvatske stranke BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});