fbpx

BUKVAREVIĆ: Neće biti nove revizije, ostalo još 30.000 predmeta

Autor: Fena

SARAJEVO - Predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda prezentirani su zahtjevi braniteljskih organizacija, demobiliziranih branitelja, paraplegičara i predstavnika vojnih umirovljenika za dodatna sredstva i izdvajanja.

– Stav MMF-a je da se ne može probijati pozicija i da se ne mogu izdvajati dodatna sredstva. Tako smo ih upoznali da je opredjeljenje Ministarstva da se dostignuti obim prava branitelja neće umanjivati i da od ušteđenih sredstava rješavaju projekti zapošljavanja i samozapošljavanja pripadnika braniteljske kategorije – rekao je federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Smatra da su se na nedavnom sastanku predstavnici Ministarstva i MMF-a složili u pogledu zapošljavanja i da se sva moguća sredstva, koja su na raspolaganju usmjere u tom cilju.

Također, ministar Bukvarević danas je novinarima u Sarajevu potvrdio da neće biti nove revizije.

– Imamo obvezu nastaviti realizaciju Zakona o kontroli zakonitosti revizije. Svaka tri mjeseca izvještavamo Vladu o tom procesu – kaže Bukvarević.

Podsjetio je da je do 1. rujna pregledano 112.000, a ostalo je još 30.000 predmeta da se kontroliraju, koji se odnose na obiteljsku invalidninu obitelji branitelja, ratne vojne invalide, dobitnike najvećih ratnih priznanja i one branitelje koji su otišli u prijevremenu mirovinu.

Izrazio je nadu da će do kraja ove ili eventualno u prvom kvartalu naredne godine biti završena prva faza revizije.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI