fbpx

Cijena po satu 600-800 funti: Todorića brani odvjetnik specijaliziran za ljudska prava

Autor: Vijesti.hr

Odvjetnik Ivice Todorića u Londonu je Timothy Otty, specijaliziran za građanske slobode i ljudska prava, koji je primjerice zastupao zatvorenike Guantanamo Baya.

Otty radi za odvjetničku kuću Blackstone Chambers, diplomirao je na Oxfordu te ima najvišu odvjetničku funkciju u anglosaksonskom pravu (baristar).

U dosadašnjem odvjetničkom radu zastupao je, između ostalih, zatvorenike Guantanamo Baya na Vrhovnom sudu u SAD-u, kao i olimpijske organizacije uoči i za vrijeme održavanje Olimpijskih igara u Londonu 2012. Bio je i dio obrane najvećeg srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića, koji je blizak Ivici Todoriću, javlja Jutarnji list.

Cijena njegova sata rada iznosi 600-800 funti, što je potvrda da je među odvjetnicima najvišeg kalibra.

Podsjetimo, Todorić se u utorak ujutro odazvao pozivu londonske policije nakon čega je uhićen te je pred Westminsterskim sudom koji se bavi slučajevima izručenja rekao da će se protiviti ekstradikciji iz Velike Britanije u Hrvatsku kako bi odgovorio na optužbe za dužničku krizu.

Sudac je pustio Todorića nakon što je platio jamčevinu od 100.000 funti, ali mu je oduzeta putovnica, mora nositi sigurnosnu narukvicu i javljati se policiji triput tjedno.

Sljedeće ročište zakazano je za 10. travnja 2018.

Autor: Vijesti.hr

ZADNJE VIJESTI