fbpx

Čović tvrdi da Izetbegović iznosi stvari koje nemaju veze sa sastankom

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da tijekom sastanka s Valentinom Matvienko nije spominjano vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, već je kako kaže, razgovaralo o razvoju privrednih i ostalih odnosa dviju zemalja, a izjave predsjedavajućeg Bakira Izetbegovića nakon sastanka su još jedan put iznenadile.

 „Otkako je preuzeo predsjedanje, kolega Izetbegović već je nekoliko puta mimo dogovora s ostalim članovima istupio samostalno, iznoseći detalje koji nemaju veze sa tijekom sastanka. Slično je bilo i nakon nedavne sjednice Predsjedništva po pitanju Islamske zajednice. Portali su tad objavili da sam nešto rekao, a da nijedna napisana riječ nije bila istinita. Pitanje je kome sve to treba. Ako je sve navedeno u svrhu jedne izborne kampanje, onda ću i dalje šutjeti. Na ovaj način ćemo napraviti više štete, nego koristi i sebi i svojim strankama i Bosni i Hercegovini“, istaknuo je Čović.

Što se tiče navoda i izjava povodom gradnje Pelješkog mosta, rekao je da se od svega što nije stav bosanskohercegovačkih institucija treba ograditi.

„Ako već gospodin Zvizdić nastupa u ime Vijeća ministara, onda to treba biti stav Vijeća, a ne njegov osobni. Za dvije ili tri godine imat ćemo nesmetan prolazak kroz Neum, a za to vrijeme izgradit ćemo i cestu Stolac-Neum. Novi “problematičan” susjed nam ne treba i smatram da sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Srbijom moramo gajiti izuzetne odnose“, dodao je.

Na kraju je, govoreći o izmjenama Izbornog zakona, rekao da se on mora promijeniti, te da očekuje da CIK završi svoj dio posla usprkos velikom pritisku.

„Moguće je postići rješenja, ona su jednostavna i bez obzira na sve, uvjerenja sam da će se izbori ipak održati“ dodao je Čović te najavio nove sastanke u narednim danima.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI