fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

CRNDAK: „Dovedeni smo u delikatnu poziciju, više vjerujem Vučiću nego Dodiku“

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, komentirajući jučerašnji referendum u Republici Srpskoj o Danu RS, izjavio je danas za televiziju N1 "da je i on bio dio toga i da je glasao, ali da se neka pitanja moraju postaviti".

– Očigledno je to bio predizborni skup SNSD-a na koji je potrošeno 1,5 milijuna maraka. Jasno je da od referenduma direktnu koristi ima SNSD. Ja sam uvjeren da tako neće biti. Dodiku se mora postaviti pitanje zašto nije 2013. godine napustio institucije BiH istog dana kada je apelaciju podnio Izetbegović.

Mislim da će u historiji biti zabilježeno da je vlast u RS natjerala narod da glasa protiv Srbije. Ovaj referendum nije imao podršku Srbije i narod je izmanipuliran sa tim. Dovedeni smo u delikatnu poziciju, i ako mene pitate, više vjerujem Vučiću nego Dodiku – kazao je Crnadak.

Ministar vanjskih poslova smatra da je “zanimljivljivo vrijeme pred BiH i teško je procijeniti što će se dešavati”.

BiH je dobila zeleno svjetlo za aplikaciju za članstvo u EU, a Crnadak je rekao kako smatra da je sada perspektiva potpuno otvorena za BiH.

– Očekujemo upitnik do kraja godine, ja se nadam, a onda posao sve čeka u cijeloj BiH, ne samo da pokažemo da smo politički i društveno svi za to, nego da imamo volju i snagu da taj posao radimo.

To će predstavljati ogroman napor i nadam se da ćemo imati kandidatsku status do kraja iduće godine. Drago mi je što je sa zelenim svjetlom vrednovano ono što je do sada urađeno – komentirao je Crnadak za N1.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});