fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Danas sjednica Predsjedništva BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas bi trebalo razmatrati Ugovor o financiranju (Koridor 5C Mostar Jug) između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke (EIB) i Ugovor o financiranju (Koridor 5C Zenica Sjever) između Bosne i Hercegovine i Europske investicione banke (EIB)

Na dnevnom redu sjednice je, između ostalog, i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o ekonomskoj suradnji Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, kao i poziv predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću za sudjelovanje na Summitu EU – zapadni Balkan, koji će biti održan u Sofiji, 17. svibnja.

Također, trebali bi biti razmatrani – Izvještaj o radu Ministarstva odbrane BiH i Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2017. godinu te Izvještaj o radu Agencije za osiguranje depozita za 2017. godinu i Financijski plan za 2018. godinu, kao i Informacija o usvojenim izvještajima o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne organizacije BiH i Izvještaj ovlaštenog međunarodnog revizora.

Na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH su i Ratifikacija Protokola o suradnji u oblasti obrazovanja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, kao i davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) i Privredne komore Regije Prahova (CCIPH), te Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španjolske o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka i Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Italije o provođenju Sporazuma između Evropske zajednice i BiH o readmisiji lica koja borave bez dozvole.

Predsjedništvo bi se trebalo očitovati i u vezi s ratifikacijom Protokola o suradnji Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske u traženju nestalih lica, te Ugovora o osnivanju prometne zajednice između Europske unije i stranaka potpisnica iz jugoistočne Evrope: Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Bivše jugoslovenske Republike Makedonije, Crne Gore, Republike Srbije i Kosova, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});