fbpx

DETALJI SINOĆNJE PUCNJAVE U SARAJEVU: Kradljivci u bijegu automobilom udarili jednog policajca

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Sarajevska policija se službeno oglasila povodom sinoćnje pucnjave u Sarajevu između za sada tri nepoznate osobe i policijskih službenika.

Kako su naveli iz MUP-a, pucnjava se dogodila na parkingu u ulici Šefika Dorića u općini Novi Grad u 00:05 sati.

Napadači su bili maskirani te su namjeravali ukrasti automobil Škoda Octavia, a kada su ih policijski službenici pokušali spriječiti, prema njima je ispaljeno više hitaca.

U namjeri da se zaštite od neposredne prijetnje smrću, policijski službenici su uzvratili vatrom, nakon čega su se napadači udaljili u pravcu Istočnog Sarajeva. Prilikom udaljavanja s mjesta događaja automobilom Audi, nepoznatih registarskih oznaka, nepoznate osobe su spomenutim vozilom udarile policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Povrijeđena su dva policijska službenika te im je liječnička pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. Jedan policijski službenik je zadržan na daljnjem liječenju, dok je drugi otpušten na kućno liječenje. Uviđaj su obavili tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS su naglasili da rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku napadača u suradnji s drugim policijskim agencijama.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI