fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DF: Ko šalje djecu iz BiH na rusku vojnu obuku u Srbiju?

Autor: NAP

SARAJEVO - Televizija "Russia Today" objavila je video o tzv. Vojno - patriotskom kampu na Zlatiboru (Srbija), u okviru kojeg tridesetak mladih osoba, među kojima su uglavnom maloljetnici, između ostalog uče da rukuju noževima i vatrenim oružjem.

Nakon objavljenog snimka reagirala  je Demokratska fronta, iz koje pitaju ko to šalje djecu iz BiH na vojnu obuku u Srbiju.

„Izvjesni Arsen Đurić, zamjenik predsjednika općine Čajetina javno kaže da učesnici kampa dolaze iz Republike Srpske (BiH). S tim u vezi, nadležnim institucijama postavljamo pitanje: Ko šalje djecu iz Bosne i Hercegovine u ruske vojne kampove u Srbiji, gdje ih vojnim vještinama uče sudionici oružanih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije, a vjerojatno i ratni zločinci koji su harali, palili i po BiH.

Porazna je činjenica da ogroman broj djece u Bosni i Hercegovini u svom životu nikada nije prešao entitetsku liniju, da djeca iz Banja Luke nikada nisu bila u Sarajevu, ili da djeca iz Sarajeva nikada nisu bila u Banja Luci, a sada imamo činjenicu da se djeca odvode u ruske militarističke kampove kako bi se učila “vrijednostima” onih koji su u našu zemlju dolazili nepozvani da je spale i sruše!

Zbog toga zahtjevamo od institucija da hitno reagiraju i da spriječe daljnju manipulaciju i indoktrinaciju djece radikalnim ratnohuškačkim metodama.

Očito je da pojedine države koje se predstavljaju prijateljima BiH i koje, navodno, podržavaju njen dejtonski ustroj, poput Rusije, imaju namjeru, pod krinkom “patriotizma kod najmlađih “proizvesti osjećaj netrpeljivosti drugog i drugačijeg, kako bi sutra bili iskorišteni u njihove sumnjive ciljeve“, navodi se u reakciji DF-a.

Autor: NAP
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});